fbpx

Rute 2

Bandak rundt

Dette er turen for deg som ønsker en flott tur, der svingene kommer tett. Første etappe går til Dalen, med fantastiske serpentin svinger. Her kan du virkelig nyte kjøreopplevelsen.

Flott tur der svingene kommer tett. Mange flotte severdigheter gjør dette til en tur du kan legge inn mange stopp på. Ruten avslutter opp de berømte Kviteseidkleivene før du kommer til Vrådal og Straand Hotel.

Tid (2:10t)
50%
Lengde (104 KM)
35%
Popularitet
95%

Rute 2 – Bandak rundt

Det starter med en herlig opplevelse langs Vråvatn mot Dalen, stopp gjerne på Soria Moria Sauna eller eventyrhotellet Dalen Hotel før du skal opp det artige Eidsborgberget mot Høydalsmo som er så artig å kjøre. I toppen av Eidsborgberget finner du Vest-Telemark Museum og Eidsborg Stavkyrkje. Her er det verdt å legge inn et stopp. Stavkyrkja er blant Norges minste og er en levende kirke, blant annet som et yndet sted for vielser. Du møter brudepar på kirkebakken nesten hver helg om sommeren. Her finner du også et av verdens eldste trebygg og en innholdsrik aktivitetspark med en 105 meter lang modell av Telemarkskanalen. Fra Høydalsmo er det et stykke på hovedveien før du tar av til Kviteseid via bygda Dalane. Dette er en langt mindre trafikkert vei, med supersvinger gjennom Telemarks natur. Når du ankommer Kviteseid, besøk gjerne Kafe Hvidesøe før du tar fatt på de berømte Kviteseidkleivene. Der har du mulighet til å finpusse kjøreteknikken i de utallige svingene, før du kjører ned til Vrådal for en god lunsj, eller nyte noe godt i glasset på «afterdrive» terrassen hvis været tillater det. Og det gjør det ofte i Vrådal. 

Er du i siget og ikke vil stoppe når du er tilbake på Straand er det en fin liten utvidelse om du fortsetter sørover langs Nisser, tar av mot Grova ved Steane og videre over Fjågesundheia til Fjågesund og tilbake langs Kvitseidvatnet på kanalveien. På strekningen fra Grova til Fjågesund får demperne kjørt seg skikkelig, men belønningen kommer fra Fjågesund og vestover langs Kvitseidavatnet og opp igjen Kviteseidskleivene. Herlig…

Facebook
Twitter
E-Post