Rute 4

Norges tak

Dette er en av Norges flotteste ruter for motorsykkel, gitt at du tåler en god kjøreøkt og noen timer i setet. Ruten kan egentlig kjøres begge veier og like flott uansett. Treffer du en godværsdag vil denne turen sannsynligvis være en av de flotteste du noen gang har kjørt i Norge!

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Lengde
447 km

Popularitet
3.7 av 10

Regnes ut automatisk

Denne turen starter med noen helt fantastiske svinger opp til foten av Dalsnibba, denne klatreturen er en av de aller flotteste i Møre og Romsdal, men ikke like mye omtalt som Trollstigen og Ørnevegen.

Turen ned fra Strynefjellet byr på noen tunellstrekninger som ender opp i et sirkus av varierte svinger og svingkombinasjoner. På veien til Sogndal som er rutens sørligste punkt vi du ALDRI kjede deg. Severdighetene står i kø og du vil kunne velge å vrake mellom naturopplevelser og tilrettelagte aktiviteter på veien sørover. Taubanen i Loen er en av disse. Sogndal blir kanskje et naturlig lunsj-sted før du starter på wow-etappen over Sognefjellet. Herifra vil du oppleve det villeste av det du kan finne av fjorder og fjell i Norge, og turen gjennom det spektakulære landskapet er svingete og herlig å kjøre i. Det oppstår raskt et dilemma hvor du nesten må velge mellom nytelse av svinger eller visuelle inntrykk som nesten overgår enhver forventning. For motorsyklisten er må dette være selveste himmelriket!
Når du ankommer Lom har du ca 100 km igjen av turen tilbake til Geiranger, her er terrenget roligere, svingene større og du kan flyte godt gjennom landskapet over fjellet til Grotli og videre til Geiranger. Dersom du nå har krefter igjen og er mottakelig kan vi anbefale turen opp om Dalsnibba. Du vil sannsynligvis komme hit på ettermiddag med solnedgangen i vest og de visuelle inntrykkene vil overgå det meste av det du har sette tidligere. Veien opp til Dalsnibba er et kapittel for seg og særdeles morsom å kjøre. Nedfarten til Hotel Union Geiranger kan deretter bare nytes med nye svinger og et herremåltid innen rekkevidde.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!