Rute 3

I fjellfolkets rike

Vi kjører E6 nordover fra Mosjøen forbi noen idylliske små vann. Du kan kjøre gjennom Korgfjelltunellen, men å kjøre over fjellet istedenfor er sterkt å anbefale (ca 10 min ekstra kjøretid). Veien over fjellet er til dels svingete og krevende, men har et av de flotteste utsiktspunktene i Nordland, der man på toppen har utsikt over bl.a. Okstindane i øst, Lukttinden i vest, og i tillegg kan en skimte deler av Svartisen i nordlig retning. Korgenfjellet kro og motell ligger på veiens høyeste punkt 555 moh., som har serveringsmuligheter i sommerhalvåret.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
203 km

Popularitet
6 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 3: I fjellfolkets rike

 Mosjoen-3.gpx  1,08 MB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

I Korgen kjører du via Parkveien og Sørfjellveien før du svinger til høyre inn på Villmarksveien. Villmarksveien er en opplevelse i seg selv. Den er delvis smal og svingete, men den er asfaltert og åpen hele året og er godt likt av MC entusiaster. Den slynger seg gjennom fjell- og skogsbygder og på veien er det igjen utsikt mot Okstindan men også Røssvatnet og Børgefjell Nasjonalpark. Det er mange muligheter for å finne flotte rasteplasser i naturen. Store deler av turen kjører du langs Røssvatnet som er Norges nest største innsjø.

Om lag 12 km sør for Korgen, med skiltet avkjørsel fra Fv. 806, finner man jettegrytene. Det er over 20 gryter i området, og mulighet for å gå ned i den største som er ti meter i diameter og 11-12 meter dyp. Dimensjonene på disse gjør at de er noen av de største i landet. Fra parkeringsplassen ved Fv. 806 går det en tydelig sti, først over en ås før det deretter er en flat nedstigning til grytene, og turen tar rundt 15 – 20 minutter.Når du nærmer deg Hattfjelldal, får du vakker utsikt til det karakteristiske fjellet Hatten på 1128 moh. Det ligner absolutt på hodeplagget det er oppkalt etter, og har gitt navn til kommunen. Der tar du til høyre og kjører Rv73 mot Trofors.

Det tar rett i overkant av en halvtime. Trofors er en naturperle der Svenningsdalselva som kommer fra sør møter Vefsna som kommer fra Hattfjelldal i øst. Her er det mulig å teste ut rafting på den nordligste raftingen i Norge langs en 40 km lang elvestrekning. Ønsker du ikke å rafte kan vi anbefale en litt roligere aktivitet. Kjører du E6 10 minutter nord for Trofos kommer du til det vakre fossefallet Laksforsen som har en vannmengde på hele 700 m3 pr sek. og en fallhøyde på 17 meter. Fossefallet hører til i lakseelva Vefsna som har en fascinerende historie. Rett ved fossen er en kafe hvor du kan sitte og nyte utsikten før du setter nesen nordover til Mosjøen.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!