Rute 2

Brimiland - Blåhø

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
3:30 timer

Lengde
149 km

Popularitet
3.9 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 2: Brimiland - Blåhø

 Fossheim-Brimi-Heidalsskogen-Blaho-Fossheim.gpx  1,14 MB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

En spektakulær grustur til Brimiland og Blåhø via Heidalskogen

Fra Fossheim hotell starter turen på rv 15 i retning mot Vågå. Etter 5 min på asfalten svinger du ned til venstre mot Liabrue og deretter til høyre inn på Kollavegen, en smal grusveien som smyger seg nedover langsmed Ottaelva. Dette er en grusvei fra gammelt av med mosegrodde stabbesteiner og håndlagde forstøtningsmurer.

Når grusveien går over til asfalt nærmer du deg Garmo og her skal du på ny svinge ut på rv 15 mot Vågå. Nå må du være obs, for etter ca en kilometer skal du ta av til høyre, opp Kleppdalsvegen. Her er det dårlig skiltet! Kleppdalsvegen er bomveg, og det står infotavle ved vegen.

De neste 10 km stiger vegen 500 høydemeter opp til Brimiland. Her passerer du både Vianvang, Brimi Fjellstue og Brimi sæter. De to sistnevnte egner seg utmerket for en kaffestopp.

Fra Brimi Sæter fortsetter grusvegen innover fjellet langsmed vannet Tesse. Du er nå på en ny bomvei og infotavle står også her ved veien.  Når du kommer til enden av Tesse deler vegen seg. Hold til venstre på Fuglesætervegen og kjør videre til du kommer til Randsverk.

I Randsverk svinger du til venstre ut på rv 51. Deretter ned til høyre mot Heidal på fv 257. Fra Randsverk får du noen kilometer med asfalt ned til Heidal. Ønsker du en kaffestopp her anbefales Heidal Ysteri som har egen kafe med fantastiske bakervarer. Fra Heidal går veien videre på fv 456 retning Lalm. Her blir det et bra parti med grusvei over Heidalskogen og gjennom svingene ned mot Lalm.

Når du kommer ned til Lalm går grusveien på ny over i asfalt og du kjører over brua over Ottaelva og tar deretter til venstre inn på rv 15 mot Vågå.

I Vågå må du inn i sentrum og i krysset ved hotellet følger du godt skiltet veg opp mot Blåhø. Asfalten går etter hvert over til en bompengebelagt grusvei som tar deg opp over tregrensa og innover Jettfjellet til fjelltoppen Blåhø på 1617 moh. Herfra får du en nydelig panoramautsikt til Jotunheimen, Reinheimen, Rondane og Dovrefjell.

Returen går på samme vei ned igjen til sentrum. Her kan det anbefales en stopp på en av Vågås gode kafeer og spisesteder før du tar siste etappe tilbake til Lom.

I vestenden av Vågå sentrum følger du den godt skiltete Solsidevegen langs Vågåvatnet. Denne kuperte siste etappen går både på asfalt og grus og tar deg helt tilbake til Lom og Fossheim hotell.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!