Rute 1

Tindevegen

Dagstur på fjellvei gjennom mektig natur blant vakre topper i Jotunheimen, med mange flotte utsiktspunkt.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Tid
6:00 timer

Lengde
313 km

Popularitet
8.7 av 10

Regnes ut automatisk

Sognefjellsveien (fv.55) er en av Norges nasjonale turistveier. Fra de grønne engene og det frodige kulturlandskapet i Lom kan du ane de mektige fjellene i det fjerne når du kjører oppover Bøverdalen. Langsomt stiger veien opp til toppunktet 1434 moh. og gjør veien til Nord-Europas høyeste fjellovergang.

Når du kommer til Turtagrø tar du Tindeveien til Øvre Årdal. Tindeveien er 32 km og svinger seg over fjellet, fra høyeste punkt på 1315 moh. til laveste punkt på 11 moh. i Øvre Årdal. De siste kilometerne kjører du gjennom smale, morsomme og bratte hårnålssvinger.

Det er nå 98 km siden starten gikk i Lom, og det kan passe fint med en pause i Øvre Årdal.

Videre fra Øvre Årdal går vegen oppover, gjennom flere hårnålssvinger og tuneller på fin vei til Tyin og Tyinkrysset. Fra Tyinkrysset kjører du ut på E16 langs Vangsmjøsa til Ryfoss. Her kan det være verdt en stopp på Mjøsvang cafe. Når du kommer til Beitostølen har du kjørt 104 km fra Øvre Årdal, og det kan være fint med en ny stopp. På Beitostølen er det rikelig med spisesteder.

Fra Beitostølen går turen videre på nasjonal turistvei over Valdresflye. Her får du følelsen av å «sveve» over vidda med flott utsikt mot flere fjelltopper i Jotunheimen nasjonalpark. Store deler av veien går over tregrensa, og på det høyeste punktet 1389 moh. ligger DNT kafeen Flye1389. Her serveres det kortreist kvalitetsmat alle dager. En avstikker på 2 km til Gjende, som også er en del av den nasjonale turistveien, er verdt ett besøk. Videre herfra til Randsverk er det flere severdigheter for den som vil stoppe å se eller bare kjøre innom. I Randsverk deler veien seg, og du skal følge rv. 51 som går ned til rv. 15. Derfra kjører du strake veien tilbake til Lom. Du har nå tilbakelagt 310 km, krysset fire fjelloverganger og forhåpentligvis hatt en strålende fin dag på sykkelen.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!