Rute 1

Fantastiske Fosen

Mye av denne turen går langs sjøen, over åser og heier, med trøndersk kystnatur som bakteppe. Unik utsikt, veier skapt for cruisekontroll, svinger som tatt ut av en mc-førers eventyrbok og perfekte etapper. Stikkordet for rute 1: veien er målet!

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
270 km

Popularitet
6.3 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 1: Fantastiske Fosen

 HR_Rute_1.gpx  10 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Fosen er en halvøy og er mye større enn hva man kanskje tror. Den består av 7 kommuner og har mange flotte veier og opplevelser for en motorsyklist. Kystlandskap og bratte fjellsider, steinformasjoner og øde veistrekninger, her er det tiden og veien som er destinasjonen. Smale fantastiske veier leder deg rundt på Fosen i variert terreng. På de vindstille solfylte dagene kommer tåka fort, så pakk med deg noen varme klær.

Du følger fylkesvei 710 fra Bårdshaug Herregård og kjører en liten time langs sjøen til Valset Ferjekai. På sommeren går fergen hver hele time og overfarten til Brekstad tar 30 minutter. Ved avkjøring følger du fremdeles den samme fylkesveien gjennom tettstedet Botngård i Ørland Kommune og tar så av på fylkesvei 721 og kjører den frem til du når avkjøringen til Lysøysundet på fylkesvei 86. Terrenget er flatt og vidstrakt, med kornåkere og jordbrukslandskap i alle retninger når du starter og endrer seg underveis med småskog og knauser jo lengre mot sjøen du kommer. I Lysøysundet er et fint sted å stoppe for en medbragt kaffekopp.
Fra Lysøysundet kjører du tilbake til Botngård hvor du da tar av på fylkesvei 710. Her kommer du til veier som er som en drøm for klassiske motorsykler, med bred veibane og oversiktlig terreng som etter noen kilometer går over i mer snauskog og kupert landskap. Dette er en fin etappe til du når Krinsvatnet og tar av mot Rissa på fylkesvei 715. Etter noen kilometer, kjører du av på fylkesvei 718 og igjen på fylkesvei 133 til du kommer til en av Fosens fineste stoppesteder, nemlig Råkvåg. Plassen er kjent for sin storhetstid innen sildefiske og for å ha Norges lengste bryggerekke utenfor byene. På Marthabrygga eller Landnota Bar & Spiseri kan du innta et godt måltid imens motoren og føreren får en liten hvil.

God og mett kjører du videre hvor du kommer innpå fylkesvei 718 og begir deg på kanskje den fineste strekningen på hele turen, en stor time langs fjorden med fantastiske myke svinger og storslagen utsikt, til du kommer til Rørvik fergeleie. Fergen tilbake over fjorden går hver halvtime stort sett hele dagen og tar ca. 25 minutter. Siste etappe går til høyre langs fylkesvei 707 over Byneset og mot E39 og Bårdshaug Herregård.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!