HubridingInnlandetNermo Hotell

Hub2Hub: Nermo Hotell - Hotel Union Geiranger

Rute 10

Hub2Hub: Nermo Hotell - Hotel Union Geiranger

Opplev fjell og fjord på samme dag, eller del opp turen i 2 dager med en overnatting på Fossheim i Lom. Denne turen tar deg fra Innlandets vakre fjellnatur til nydelige Geiranger. Det er faktisk så mye å se og så mange «insta» vennlige stoppesteder at du er nødt til å beregne god tid. Dette er 300km med ren nytelse.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier.

Lengde
300 km

Popularitet
1.4 av 10

Vurderes ut fra antall klikk på denne siden de siste to ukene sammenlignet med alle Hubriding-rutene.

Ruta er veldig variert fra nydelige fjellveier på grus via baksideveier oppover Ottadalen til dramatiske svinger ned til Geiranger. Strekningen på 300 km består av ca 55% asfalt og 45% grus.

Turen starter fra Nermo via vestsidevegen til Tretten og videre opp til Skeikampen før man kommer inn på Peer Gynt vegen, en av Norges vakreste fjellveger, til Gålå og Dalseter. Videre kjører du Espedalsveien ca 10km til Skåbu og videre vestover ytterligere ca 10km til Slangen.

Deretter går ruta først nordover Sikkildalsvegen og deretter over på Nysetervegen før du kommer til Leirflaten i Heidal og Randsverk.

 

Fra Randsverk kjører du inn i Arne Brimi´s rike langs vannet Tesse. Om du ser en kar i en robåt med Bula lue og halstørkle, er det nok Brimin sjøl som er ute på matauk. I nordenden av Tesse passerer du først til Brimi Sæter og deretter Brimi Fjellstugu. Begge fortjener en stopp og på Brimi Sæter produserer de en av norges beste fjelloster.

 

Nede på Riksvei 15 i Ottadalen igjen føler du R15 nordover et par kilometer før følger den gamle grusveigen langs Ottaelva nordover til Lom. Her anbefaler vi lunsj på nydelige Fossheim Hotell.

 

Etter lunsj bærer det videre nordover mot Skjåk og Grotli via sideveier gjennom rikt jordbruksområde og vakkert kulturlandskap. Om det er behov for en rask pause og kaffestopp, kan vi varmt anbefale Billingen Seterpensjonat. Når du kommer til Grotli kjører du inn på Gamle Geirangervegen som går parallelt med Strynefjellsvegen langs Breiddalsvatnet til avkjøringen ned til Geiranger. Deretter følger du Geirangervegen ned til Union. Det kan være lurt å kjøre oppom Dalsnibba før du beveger deg nedover til Union Geiranger.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!