fbpx

Rute 3

I fjellfolkets rike

Vi kjører E6 nordover fra Mosjøen forbi noen idylliske små vann. Du kan kjøre gjennom Korgfjelltunellen, men å kjøre over fjellet istedenfor er sterkt å anbefale (ca 10 min ekstra kjøretid). Veien over fjellet er til dels svingete og krevende, men har et av de flotteste utsiktspunktene i Nordland, der man på toppen har utsikt over bl.a. Okstindane i øst, Lukttinden i vest, og i tillegg kan en skimte deler av Svartisen i nordlig retning. Korgenfjellet kro og motell ligger på veiens høyeste punkt 555 moh., som har serveringsmuligheter i sommerhalvåret.

I Korgen kjører du via Parkveien og Sørfjellveien før du svinger til høyre inn på Villmarksveien. Villmarksveien er en opplevelse i seg selv. Den er delvis smal og svingete, men den er asfaltert og åpen hele året og er godt likt av MC entusiaster. Den slynger seg gjennom fjell- og skogsbygder og på veien er det igjen utsikt mot Okstindan men også Røssvatnet og Børgefjell Nasjonalpark. Det er mange muligheter for å finne flotte rasteplasser i naturen. Store deler av turen kjører du langs Røssvatnet som er Norges nest største innsjø.

Ferdighetsnivå
17%
Lengde (203 KM)
80%
Popularitet
91%

I fjellfolkets rike

Om lag 12 km sør for Korgen, med skiltet avkjørsel fra Fv. 806, finner man jettegrytene. Det er over 20 gryter i området, og mulighet for å gå ned i den største som er ti meter i diameter og 11-12 meter dyp. Dimensjonene på disse gjør at de er noen av de største i landet. Fra parkeringsplassen ved Fv. 806 går det en tydelig sti, først over en ås før det deretter er en flat nedstigning til grytene, og turen tar rundt 15 – 20 minutter.Når du nærmer deg Hattfjelldal, får du vakker utsikt til det karakteristiske fjellet Hatten på 1128 moh. Det ligner absolutt på hodeplagget det er oppkalt etter, og har gitt navn til kommunen. Der tar du til høyre og kjører Rv73 mot Trofors.

Det tar rett i overkant av en halvtime. Trofors er en naturperle der Svenningsdalselva som kommer fra sør møter Vefsna som kommer fra Hattfjelldal i øst. Her er det mulig å teste ut rafting på den nordligste raftingen i Norge langs en 40 km lang elvestrekning. Ønsker du ikke å rafte kan vi anbefale en litt roligere aktivitet. Kjører du E6 10 minutter nord for Trofos kommer du til det vakre fossefallet Laksforsen som har en vannmengde på hele 700 m3 pr sek. og en fallhøyde på 17 meter. Fossefallet hører til i lakseelva Vefsna som har en fascinerende historie. Rett ved fossen er en kafe hvor du kan sitte og nyte utsikten før du setter nesen nordover til Mosjøen.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»

Hvordan kan jeg navigere de anbefalte rutene?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift i tankbaggen. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i din navigasjons App (F.eks. Calimoto eller Detecht)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din App (Det anbefales at innstillinger er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Klikk på linken i Google kartet på hjemmesiden som åpner kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten full beskrivelse
 • God tur!
Facebook
Twitter
E-Post