Husqvarna lanserer en helt ny og dritkul Vitpilen 801 med wow-effekt og høy fun-factor

Yes yes yes, Husqvarna har lyttet til førernes tilbakemeldinger og tatt noen viktige grep når de relanserer vitpilen 801. Fotgjengeren Vitpilen 701 hadde clip-on styre, kvikkskifter og blipper og var  en motorsykkel som tok roadracing til gata. Avstanden mellom forgjengerne til Svartpilen og Vitpilen har nå blitt mindre, men forskjellene er allikevel tydelige og markante. Motorplattformen og hovedkomponentene er stort sett de samme og for all del veldig veldig bra. Den nye sete rammen til begge disse modellene representerer noe nytt, et stor og ikke minst sportslig fremskritt, WP demperne leverer, JJ bremsene er bokstavelig talt på hugget og styregeometrien tar oss rett inn i tivolikategorien. En egenvekt på skarve 180 kg bidrar til en god og ikke minst leken mobilitet så du skal rett og slett lete lenge etter noe som er festligere å kjøre.

Den nye utgaven av Vitpilen 801 har fått en mer oppreist sittestilling, men ikke fult så oppreist som Svartpilen 801. Vitpilen har en litt lenger tank, et litt laver og bredere styre som gjør den hakke mere sportslig å kjøre. Hovedlykten har fått et nytt, annerledes og særegent design som klart og tydelig skiller de to modellene fra hverandre.

En gjennomgang av de tekniske dataene for både Svartpilen og Vitpilen viser at syklene ellers er temmelig like, 1475 mm akselavstand, lik styrevinkel, egenvekt, dempervandring og bremsesystemer.

In for some fun – ja da er dette greia for neste sesong . ingen tvil om det.