fbpx

Fantastiske
kjøreruter

Hubriding er et konsept hvor du bor på hotellet og nyter nye og spennende kjøreruter hver eneste dag.

Hubriding Kviknes Hotel - fantastiske kjøreruter!

Kviknes Hotel kalles perlen ved Sognefjorden og for oss motorsyklister ligger dette hotellet i noe av det flotteste touringterrenget vi kan drømme om. Her finner du High-end rutene som går over Gaularfjell, Turtagrø, Aurlandsfjellet, Sognefjellet, Stalheimskleiva, Jølstravatnet eller de spektakulære fjordane. Rutene vi har laget er fra 16 til 32 mil lange og stappende fulle av opplevelser du aldri kommer til å glemme. Godt eller dårlig vær, det er like flott uansett. 9 ruter gjør det mulig å kose seg i minst 9 sammenhengende dager ved Kviknes Hotel som er en av Norges største trebygninger. Dette bare MÅ oppleves.

rute 1

Rute 1 – Fjord og fjell

Dette er den korteste turen, men turens korte lengde går ingen måte på bekostning av fantastisk natur og store opplevelser!

Rute 2

Dette er en rundtur langs Sognefjorden. Det er ca 50 minutt til Nordeide kai der du tar ferja over til Ortnevik på sørsida av Sognefjorden.

Rute 3

Rute 3 – Høyanger

Denne turen starter med 50 minutt kjøring til Nordeide kai der du tar ferja over til Ortnevik på sørsida av Sognefjorden.

rute 4

Rute 4 - Aurlandsfjellet

Du bruker 10 minutter fra Kviknes til Dragsvik hvor du tar fergen over Sognefjorden til Vangsnes. Ta gjerne en tur oppom statuen av Fridtjof den frøkne på Vangsnes.

rute 5

Rute 5 – Fjærland

De første 92 km er nasjonal turistveg. Du starter turen med å kjøre rundt Esefjorden med høye fjell og bratte fjellsider. 

rute 6

Rute 6 – Turtagrø

Du starter denne ruten med å kjøre rundt Esefjorden som omgis av høye fjell før du tar ferja over fjorden til Dragsvik og videre langs Sognefjorden til Sogndal.

rute 7

Rute 7 - Sande

Denne dagen kjører langs Sognefjorden til Lavik og videre på smale og svingete veger til Leirvik og videre til Salbu (like før Sørbøvågen).

rute 8

Rute 8 – Kysten

Rute  8 er kystruten som er en av våre lengste men allikevel ikke så utfordrende å kjøre. Du kjører langs Sognefjorden til Lavik og videre..

rute 9

Rute 9 – Fjord og fjell

Dette er vår desidert lengste rute. Den er ikke spesielt teknisk eller vanskelig å kjøre men byr på flotte opplevelser og flotte fjelloverganger.

Kviknes Hotel

På Kviknes Hotel strekkjer gjestgjevar-tradisjonane seg tilbake til 1752. Familien Kvikne som i dag eig hotellet, overtok i 1877. Hotellet vart reist i sveitserstil, og har beholdt sitt særpreg sjølv etter fleire ombyggingar og utvidingar. Kviknes er eit moderne hotell med sjel og atmosfære, og er med sine 190 rom eitt av dei mest tradisjonsrike hotella i Noreg. Hotellet har samla ei mengde kunstverk og klenodium som pregar hotellet og gjev det sin spesielle stil. Hotellet ligg idyllisk til ved Sognefjorden i nasjonalromantiske omgjevnadar. Lista over prominente gjester ved Kviknes Hotell er svært lang. Keisar Wilhelm II av Tyskland var ofte gjest i Balestrand. I tillegg er kongelege, keisarar, presidentar, statsministrar, filmstjerner og kunstnarar frå mange land å finne på gjestelista.  Kviknes Hotel ligg i sentrum av Balestrand, ei vakker og frodig vestlandsbygd midt i verdas vakraste eventyr! Her strekkjer tre fjordarmar seg vidare inn i landet, med små grender som perler mellom fjord og fjell. Med si sentrale plassering ved Sognefjorden har Balestrand heilt sidan slutten av 1800-talet teke godt i mot gjester frå inn- og utland.

Hubriding
Fun-factor og sving-garanti

Rutenettet byr på alle typer utfordringer og de som ønsker å leke seg vil finne muligheter til det. Hva angår sving-garantien så er det ikke ofte vi finner slike skilt i Norge, men vi har funnet de og gjort de tilgjengelig for deg.

Hubriding betyr at du med base på et av De Historiske Hotell, velger blant mange definerte kjøreruter som ligger i omlandet hotellet. Rutene vi tilbyr går i noe av Norges aller beste terreng og omfatter titusenvis av svinger, spektakulære fjelloverganger, asfalt, grus, herlige naturopplevelser og muligheten til å spise godt ved lokale etablisementer. I rutene har vi lagt inn severdigheter og spisesteder du kan besøke. Du vil kunne velge mellom ruter og rutekombinasjoner som gjør det mulig å velge dagsetapper med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Løypene kan kombineres og bygges på slik du selv ønsker. Du kan med andre ord kjøre så mye du orker på det underlaget og i det terrenget du selv liker best.

Vi har utviklet konseptet fordi vi liker motorsyklisten som gjestegruppe og for at du skal slippe kjedelige flytting fra hotell til hotell og kjedelige transportetapper som tar tid. Du skal rett og slett kunne bruke tiden på det du liker aller best, bare kjøre og nyte Norge og alt det flotte vi har å by på. Ikke minst muligheten til å komme tilbake til en kjent og etablert base for å nyte det gode liv, god mat og drikke og en stab som legger godt tilrette for deg og dine behov som motorsyklist. Spennende å reise ut fra hotellet – godt å komme tilbake.

I rutenettet har vi lagt tilrette for at du skal kunne få med deg de aller mest interessante severdighetene i Norge. Disse stedene er blitt nøye utvalgt av lokale MC-folk og hotellets stab. Mange av severdighetene er skjulte perler og opplevelser som kun kan oppleves gjennom Hubriding.

Skulle det skje noe med deg, eller sykkelen din, underveis tilbyr vi assistanse raskest mulig. Ved evt. havari vil våre samarbeidspartnere kunne sørge for at du kan få en leiesykkel allerede dagen etter. Vi har lagt tilrette for vasking, smøring og tørking dersom det skulle være nødvendig. Ved behov, ring ditt Hubriding hotell for bistand.