fbpx

Rute 2

Hessdalen

Hessdalen er en fantastisk rute og er med sine 156 km som hovedsakelig går på
grus, og derfor er passe lang for en dagstur. Ruten byr på flotte naturopplevelse og flere
spennende severdigheter. Du vil finne spisesteder underveis men vi anbefaler virkelig å innta lunsjen utendørs i den vanvittig flotte naturen

Ruten starte langs fylkesvei 30, Johan Falkbergets vei som går nordover mot Glåmos og opp til Kongens gruve som bortsett fra naturen viser at du er på Røros. Her er omgivelsene og naturen helt annerledes enn det vi er vant til ellers i landet og de flotte visuelle inntrykkene formelig brer seg i kropp og sjel. Det er vakkert.

Ferdighetsnivå
62%
Lengde (156 KM)
80%
Popularitet
89%

Hessdalen

Du passerer dagens gruve på veien til den gamle gruva som ligger i den innerste delen av Orvsjøen og vi anbefaler at du besøker denne gamle gruva som fortsatt står oppreist men litt bøyd av tidens tann. Her kan du få en fornemmelse av å reise tilbake i tid og du kan nesten høre hammerslagene fra arbeiderne som bygde stedet for hundrevis av år siden, dette er helt spesielt og du bør ta deg tid til å suge inn atmosfæren historien forteller.

Herifra blir veien litt krevende og tar ganske raskt form som traktorvei som stedvis har dype spor og da gjelder det å ta det med ro. Dette veistykket er ca. 7 km langt og munner ut ved hjemgården til Johan Falkberget som det så absolutt er verdt å besøke om du har et anstrøk av interesse om det steintøffe livet i gruvesamfunnene på 17 og 1800 tallet og helt fram til vår tid.

Ruglsjøen var Falkbergets hjemsted og på vei videre inn i den verdenskjente UFO befengte Hessdalen møter du svinger som får deg til å glise. Det er asfaltdekke et stykke inn i Hessdalen men ved Bekken gård møter du nok en gang grusveien som tar deg inn til Elgsjømoen. 

En fantastisk vei som byr på enestående kjøreforhold og naturopplevelser. Ved Nordstuvollen er det en bom men motorsykkelen står ikke oppført på listen over kjøretøy som må betale, så her kan du bare kose deg. Vi anbefaler lunsj i lyngen ved Elgsjømoen før du nyter returen ned til Holtålen som fortoner seg helt annerledes på vei ut av dalen.

Returen til Røros går via Glåmos og derifra på grus opp til de gamle gruvesamfunnene ved Olavsgruva og Storwartz som bare må avlegges et besøk før du svinger deg ned det siste stykket til hotellet for litt vedlikehold av både sykkel og kjører. Du har nå hatt en herlig kjøredag og kan derfor nyte hotellets bad og velværeavdeling. Her står opplevelser og sanseinntrykk i kø så det er bare å nyte, hvile og gjøre seg klar til nok en dag med fantastiske opplevelser.

Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder.

LINKER:

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»

Hvordan kan jeg navigere de anbefalte rutene?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift i tankbaggen. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i din navigasjons App (F.eks. Calimoto eller Detecht)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din App (Det anbefales at innstillinger er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Klikk på linken i Google kartet på hjemmesiden som åpner kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten full beskrivelse
 • God tur!
Facebook
Twitter
E-Post