fbpx

Fantastiske
kjøreruter

Hubriding er et konsept hvor du bor på hotellet og nyter nye og spennende kjøreruter hver eneste dag.

Tur- og terrengsykling fra Røros hotell

Turene som er utviklet er tilpasset en bred målgruppe blant syklister hvor alle er velkomne. Disse rutene kommer i tillegg til de rutene som allerede er laget for landeveissykkel på www.HubRiding.no plattformen.

Turene går i områdene rundt Røros med utgangspunkt i Røros hotell, som er en del av de Historiske hoteller og spisesteder. Dette betyr at de går i noe av Norges aller vakreste og beste terreng. Turene vil gi herlige naturopplevelser og muligheten til å spise godt ved lokale etablissementer eller langs ruta med medbrakt nistepakke. I rutene har vi lagt inn forslag til severdigheter du kan besøke.

Det kan også hende at du må ta bilen et stykke fra hotellet for å nå et spesielt fint startpunkt eller område.

Ruter

Tur # 1: Storwartz og Olavsgruva

Spennende gruvetur med flotte utsiktspunkter. Noe asfalt, mye fin grusveg, men også varierende kvalitet på underlaget.

Tur # 2: Mølmannsdalen

Barnevennlig tur innover i Mølmannsdalen med mange fine raste- og badepasser.

Tur # 3: Skåkåsen og Mølmannsdalen

Flott stitur med noen krevende partier.

Tur # 4: Korssjøen

Flott tur sørover fra Røros med alt av underlag som asfalt, grus, nydelige kjerreveier og trillesti.

Tur # 5: Kongens gruve

Grustur med vidt utsyn og gruveopplevelser.

Tur # 6: Dalsbygda setervei

Litt lengre rundtur på grus i vakkert kulturlandskap.

Hubriding
Sykkel i Røros

NB! Vi anbefaler at hver enkelt gjør en individuell vurdering av eget ferdighetsnivå og treningsgrunnlag slik man velger ruter som man kan mestre.

Turene varierer i lengde og vanskelighetsgrad. Tur- og terrengsykkelrutene er kortere enn landeveis-turene, men kan allikevel ha lang sykkeltid og noe man kan fylle hele dagen med. Noen av turene går i forholdsvis flatt terreng, men mange har også tyngre stigninger og utfordrende terreng slik det ofte er i Norge. Kartunderlaget vil angi lengde og antall høydemeter som gir en god indikasjon på hvor lett eller krevende turen er.

Rutene går i all hovedsak på grus og asfalt, men kan ha stipartier for at vi skal kunne tilby en rundtur. Det som for noen er stisykling er for andre trillesti.

Vi anbefaler terrengsykkel med demper, eller tilsvarende el-sykkel. Noen av turene vil ta deg på litt lengre stipartier. Dette vil framgå av rute-beskrivelsen slik at du kan tilpasse utstyret deretter. Enda viktigere enn sykkeltype er at du alltid bruker hjelm!

HUB-riding benytter appen Ride with GPS (link til Appstore) som kart- og ruteunderlag og du som syklist kan laste ned rutene til smart-telefon eller GPS og der se antall km, høydemeter, underlag mm.

Velkommen til Røros Hotell

Hos oss kan du bo så lenge du ønsker og nyte et rutenett som tilbyr mye mer enn du kan drømme om. Du kan velge mellom asfalt og grus hvor sistnevnte kategori utvilsomt representerer det største rutenettet. Det helt spesielle med Røros er at veinettet går midt i et stort antall severdigheter rundt verdensarvbyen på Rørosvidda og dette gjør opplevelsesaspektet enda større. I Johan Falkbergets rike finner du noen av landets kanskje herligste grus og fjellveier blant severdigheter som Røros sentrum med slagghaugene, Storwartz og Olavsgruva for å nevne noe. Røros Hotell tilbyr fantastiske fasiliteter, en herlig bad og velværeavdeling og et kjøkken som leverer smaksopplevelser for de fineste ganer. Etter kjøreturen kan du nyte hotellets fasiliteter og dele dagens opplevelser med venner eller andre førere. Vi har tilrettelagt for at du skal kunne stelle sykkelen din hver dag, og har etablerte kontakter med tekniske miljøer som kan hjelpe dersom det oppstår problemer.

Hubriding
Fun-factor og sving-garanti

Rutenettet byr på alle typer utfordringer og de som ønsker å leke seg vil finne muligheter til det. Hva angår sving-garantien så er det ikke ofte vi finner slike skilt i Norge, men vi har funnet de og gjort de tilgjengelig for deg.

Hubriding betyr at du med base på et av De Historiske Hotell, velger blant mange definerte kjøreruter som ligger i omlandet hotellet. Rutene vi tilbyr går i noe av Norges aller beste terreng og omfatter titusenvis av svinger, spektakulære fjelloverganger, asfalt, grus, herlige naturopplevelser og muligheten til å spise godt ved lokale etablisementer. I rutene har vi lagt inn severdigheter og spisesteder du kan besøke. Du vil kunne velge mellom ruter og rutekombinasjoner som gjør det mulig å velge dagsetapper med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Løypene kan kombineres og bygges på slik du selv ønsker. Du kan med andre ord kjøre så mye du orker på det underlaget og i det terrenget du selv liker best.

Vi har utviklet konseptet fordi vi liker motorsyklisten som gjestegruppe og for at du skal slippe kjedelige flytting fra hotell til hotell og kjedelige transportetapper som tar tid. Du skal rett og slett kunne bruke tiden på det du liker aller best, bare kjøre og nyte Norge og alt det flotte vi har å by på. Ikke minst muligheten til å komme tilbake til en kjent og etablert base for å nyte det gode liv, god mat og drikke og en stab som legger godt tilrette for deg og dine behov som motorsyklist. Spennende å reise ut fra hotellet – godt å komme tilbake.

I rutenettet har vi lagt tilrette for at du skal kunne få med deg de aller mest interessante severdighetene i Norge. Disse stedene er blitt nøye utvalgt av lokale MC-folk og hotellets stab. Mange av severdighetene er skjulte perler og opplevelser som kun kan oppleves gjennom Hubriding.

Skulle det skje noe med deg, eller sykkelen din, underveis tilbyr vi assistanse raskest mulig. Ved evt. havari vil våre samarbeidspartnere kunne sørge for at du kan få en leiesykkel allerede dagen etter. Vi har lagt tilrette for vasking, smøring og tørking dersom det skulle være nødvendig. Ved behov, ring ditt Hubriding hotell for bistand.