fbpx

Rute s9

Rute 9 representerer indrefileten av Telemark og byr på en bit av alt fylket representerer. Ruten er ikke den aller lengste med sine 155 kilometer, men byr på mange høydemeter i et nydelig terreng.

Turen langs Telemarkkanalen via Fjågesund og Flåvatn ned til Lunde er bare vakker, men også litt krevende med mange høydekoter.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (154KM)
43%
Popularitet
89%

Telemarkskanalen

Veien er sjarmerende, og det er derfor viktig å følge med på møtende trafikk som kan komme fort på når du blir fristet til å nyte den vakre utsikten. Veien fra Lunde til Ulefoss er litt bedre og flatere, men like sjarmerende. Etappen fra Ulefoss til Gvarv anbefales at foregår på gang/sykkelvei og sideveier da trafikken langs Rv36 kan være stor og med noen tuneller. Veien videre til Bø går via Gvarv sentrum og opp til Hørte gjennom et lettere landbrukslandskap opp til Folkestad hvor du velger Vreimsida og Garvikveien opp til Seljord. Turen opp til Seljord er vakker og lett kupert og kan nytes som en naturopplevelse langs Seljordvatnet.

Fra Seljord går turen et lite stykke langs E-134 som er trafikkert. For å minimere syklingen på E-134, så har vi valgt å legge turen inn via Seljord sentrum opp gamle E-134 til Nordbygda.  Etter en liten etappe og litt stigning langs E-134 kan du svinge av ved Brunkeberg og nyte turen ned til Kviteseid hvor vi anbefaler en kafe-stopp i den sjarmerende bygda hvor du nok en gang møter Telemarkskanalen. Her får du god kaffe og utsøkte bakervarer før du tar siste klatre etappe opp de litt krevende Kviteseidkleivene som tar deg tilbake til hotellet hvor du kan hvile ut og tøye ut før et herlig måltid og avslapning på takterrassen.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Facebook
Twitter
E-Post