fbpx

Rute s8

Dette er en skikkelig hyggelig tur rundt vannet Nisser. Turen er 87 km lang og omfatter ca. 400 høydemeter så den er ikke helt flat, men nesten!  Det kan være en flott opplevelse å kjøre rundt Nisser hvor du vil oppleve flere severdigheter dersom du har tid

Treungen er i seg selv veldig hyggelig og her finner du også det legendariske Z museum som har morsomme utstillinger fra 1900 tallet og oppover. Her finner du blant annet alt av teknologi du husker fra barndommen din, så dette kan blir en reise i nostalgi. På returen får du også mulighet til å oppleve den fantastiske Fjone ferga som trekkes over av en kabel (NB: sjekk rutetabellen før avreise).

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (86 KM)
36%
Popularitet
89%

Nisser rundt

Vrådal – Treungen – Fjone med Fjone ferga.

Rute 8 er en flott temporute for proffene og en herlig turopplevelse for mosjonister. Denne turen er og en fin restitusjonstur for de som kanskje har hatt en litt hardere tur dagen før. Det er helt fantastisk å starte turen i Vrådal i den fine morgensolen som speiler seg med fjellene i det blikkstille vannet. Turen ned til Treungen er lett kupert og veksler mellom å gå langs vannet eller åpne og velstelte skogsområder. På vei til Treungen har du mulighet til å bunkre i Nordbygda eller Kyrkjebygdi som ligger halvveis på veien ned til Treungen. I Treungen har du muligheter til å finne vafler og kaffe eller besøke Z museum som vi virkelig anbefaler. Her kan du også få enkel bevertning. Herifra går veien nordover langs vestsiden av Nisser i et variert og hyggelig terreng. Veien snor seg gjennom skog og landbruksareal, men du kan hele tiden nyte utsikten over Nisser, helt nydelig. Veien fra Fjone og ut til kabelferga på Sundåsen er intet mindre enn sjarmerende og alle synes at turen over Nisser med kabelferga er et høydepunkt. Herifra har du en svært hyggelig sjarmøretappe tilbake til Vrådal og takterrassen som venter med hyggelige mennesker og velfortjente forfriskninger.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Facebook
Twitter
E-Post