fbpx

Rute s7

Dette er en flott sykkeltur på 14 mil i flott sykkelterreng, og ca 900 høydemeter. Dette er en veldig fin tur for både erfarne syklister med mange mil på sete og som vil ta dette som en treningstur. Det er også en tur for de som bare vil ta dette som en rolig og opplevelsesrik tur. På denne turen kan en også ta Norges minste kabelferje som går fra Fjone og over til Nissedal.

Turen starter fra Straand Hotel. Turen går vestover på Fv38 langs Vråvatn som gir en rolig start på turen der veien svinger seg tett inntil vannet. Når en kommer i enden av Vråvatn så går en inn i en stigning på ca. 1,5 km før en tar til venstre i Krossli og inn på Fv355 mot Fyresdal.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (141 KM)
40%
Popularitet
89%

De tre vannene via Fjone

Vrådal-Fyresdal-Treungen-Fjone m/Fjoneferja-Vrådal

Fra Krossli går det for det meste nedover dalen mot Fyresdal. Ved ankomst i Fyresdal etter ca. 45 km på sykkelsetet så har en her mulighet for litt påfyll av både mat og drikke. Dette er mulig på en av de lokale butikkene, eller ta turen ned til Bryggeparken der det er kafé med både kaker og kaffe. Det kan kanskje være greit med litt påfyll før en starter på stigningene fra Fyresdal sentrum langs Fyresvatn og opp mot Våmur. På veien opp mot toppen av Våmur så svinger veien seg opp langs fjellsiden før en når toppen og får oppleve den fantastisk flotte utsikten ned på Fyresvatn. Her er det verdt å ta en stopp ved en av rasteplassene på toppen. Etter en liten stopp på toppen av Våmur så fortsetter turen videre nedover langs Fv355 i flott landskap mot Tjønnefoss. På vei mot Tjønnefoss så passerer man den lille og idylliske grenda Kilegrend, som ligger heilt i sørenden av Fyresvatn. Ved ankomst Tjønnefoss tar man til venstre inn på Rv 41. Etter en liten tur på Rv41 så kommer man til Treungen. Rett før man sykler inn i Treungen sentrum så må man over Tveitsund bru. Tveitsund bru er Norges nest lengste steinhvelvbru. Dette er ingeniørkunst som bør oppleves. I Treungen så er det også mulig for påfyll av både mat og drikke enten på bensinstasjon eller på en av de lokale butikkene som finnes i Treungen sentrum. Etter å ha vært en tur i Treungen sentrum for energipåfyll så fortsetter turen, man må da sykle tilbake på Rv 41 og over Tveitsund Bru igjen. Når man har passert Tveitsund bru så svinger man til høyre inn på Fjonevegen. Fjonevegen går oppover langs vestsiden av Nisser og er en litt kupert og smalere veg i flott landskap. Fjonevegen er en veldig fin vei å sykle på, med lite trafikk og flott utsikt ut over Nisser. Når en kommer i enden av Fjonevegen så må man ta en liten ferje. Fjoneferja, som den heter, er Norges minste kabelferje som går mellom Fjone og Nissedal. Det er og en liten kafé med navnet Fjonesundet kafé på ferjekaia i Fjone. Denne har litt ulike åpningstider i løpet av sesongen. Når man har tatt denne lille ferja over Nisser så fortsetter man å sykle til en kommer bort til Rv41 igjen. Her tar man til venstre mot Vrådal og sykler oppover langs Nisser på relativt fine veier i ganske flatt terreng. Her er det mulig å ”dra på litt” hvis man har ønsker det eller bare ta det rolig det siste stykket opp til Vrådal og Straand Hotel. Dette er en flott tur i nydelig natur og sykkelterreng.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Facebook
Twitter
E-Post