fbpx

Rute S6

Dette er en sykkelrute for de aktive utøverne. Ruten er totalt ca. 169 km lang og byr på 2000-2500 høydemeter. Så her gjelder det å forberede seg godt og kjøre jevnt. Dette er en krevende rute som byr på utfordringer og fremstår ikke akkurat som en tempoetappe.

Rute 6 er på mange måter en mental utfordring på grunn av lengden og høydemetrene og når du først har begynt å kjøre runden finnes det ingen snareveier. Veien over Kvitseid til Brunkeberg er litt kupert med stigning opp til Brunkeberg.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (169 KM)
50%
Popularitet
89%

Mini-Telemark for den aktive

Vrådal – Seljord- Flatdal/Nutheim, Åmotsdal – Rauland – Dalen Vrådal

Fra Brunkeberg vil du sykle ca. 6-7 km langs E-134 ned til Seljord. Det kan anbefales å ta til venstre i Nordbygda og sykle gamle E-134 ned mot Seljord sentrum, for å slippe unna den største trafikken. I Seljord er det gode muligheter for å bunkre opp med litt mat og drikke før turen fortsetter. Det er lurt med et godt energigrunnlag da neste etappe opp til Rauland stiger jevnt. Turen fortsetter fra Seljord og opp til Nutheim. Turen dit går gjennom de vakre landbruksarealene i Flatdal. Turen fra Nutheim gjennom Åmotsdal blir bare enda vakrere og byr på svingete veier langs elven og stiger som sagt jevnt opp til Rauland hvor du så kan bunkre og hvile. Etappen fra Rauland og ned til Åmot er svingete og byr på fart i det lett kuperte terrenget.  

Partiet mellom Åmot og Dalen er svingete og lett kupert og tar deg forbi det kjente Ravnejuvet på vei ned til Dalen. Dalen ligger i Tokke kommune og er en svært sjarmerende plass. Her finner du gamle Dalen Hotel omgitt av et svært hyggelig bygdesamfunn med kafe, bakeri og en hyggelig restaurant ved bryggen. Ved Dalen brygge ligger båtene som går opp og ned Telemarkskanalen. Fra Dalen må du klarte opp det legendariske Skafsåberget med sine velkjente terpentinsvinger som tar deg opp til Holtebru og Skafså og videre i lett kupert terreng over til Åmdals Verk og videre ned til Vråliosen. Fra Vråliosen og inn til Vrådal langs det vakre Vråvatn er det et lett og flatt parti. Her kan du bare roe ned og vaske høydemetrene ut av beina. Dette er en vakker og opplevelsesrik tur som vil kreve restitusjon og hvile

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Facebook
Twitter
E-Post