fbpx

Rute s5

Rute 5 er en tur på ca. 130km og byr på ca. 1800 høydemeter. Selv om dette er en god tur der man får både en del kilometer og høydemeter, så er dette en fantastisk flott og innholdsrik tur langs noe av det som Telemark er mest kjent for, Telemarkskanalen. Og er du heldig så kan du møte på kanalbåtene Henrik Ibsen eller Victoria når du kommer over til Lunde og sykler oppover langs Telemarkskanalen fra Lunde til Kviteseid.

Starter som vanlig fra Straand Hotel og tar deg et lite stykke nedover langs Nisser. Ved Steane så tar man til venstre mot Grova og Drangedal.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (131KM)
45%
Popularitet
89%

Kjeldal sluser via Drangedal

Vrådal-Grova-Bostrak-Drangedal- Lunde-Fjågesund-Vrådal

Her vil en få en liten stigning før en tipper nedover. Etter å ha passert toppen så får en det man kan kalle en veldig lett transportetappe ned mot Grova, Tørdal og Bostrak før en ender opp i Drangedal. Dette er en strekning på ca. 40 km og ca. 70 høydemeter. I Drangedal kan det være lurt å handle med seg litt mat og drikke til turen over heia til Lunde. Turen fra Drangedal til Lunde er en flott tur i lett kupert terreng med en liten stigning siste delen opp mot toppen før en så får en god nedoverkjøring ned mot Strengen i Lunde.

Når en kommer ned til veikrysset ved Strengen så ser en Kjeldal sluser ca. 200 meter til høyre. Her kan en være heldig å treffe på kanalbåtene Henrik Ibsen eller Victoria  når de skal gjennom slusa. Sykkelturen går videre til venstre mot Fjågesund. Turen fra Lunde og opp mot Fjågesund og Vrådal er vel i kategorien man kaller kupert terreng, men morsom. Og der en avslutter turen med de velkjente Kviteseidkleivene over mot Vrådal og Straand Hotel.  

 

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Facebook
Twitter
E-Post