fbpx

Rute S4 ​

Dette er bare vakkert, en svært hyggelig tur på ca 45 km i lett terreng rundt det sjarmerende Vråvatn. Denne ruten møter to målgrupper. Rekreasjon for proffene som vil vaske eventuell melkesyre ut av beina etter en hard økt med mye høydemeter. Dette en nydelig runde for mosjonisten som bare skal kose seg i det maleriske landskapet og nyte severdighetene rundt Vråvatn.

Dette er en superhyggelig rute som går gjennom handelssenteret i Vrådal og til nordenden av Vråvatn. Herifra kjører du over på vestsiden av Vråvatn som starter i et malerisk landbruksområde. Det meste av denne turen går på fin asfalt, men noe av strekningen har et parti (4,5 km) som går på grus. Grusdekket er hardt og godt som enkelt kjøres på landeveissykkel.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (45 KM)
40%
Popularitet
89%

Vråvatn rundt

Fra starten i Vrådal er landskapet lett kupert og nydelig å kjøre i og du kan kose deg hele veien til Vråliosen hvor du da kan ta en stopp ved bryggen i Vråliosen og nyte utsikten utover Vråvatn. Fra Vråliosen sykler man et lite stykke opp i bakkene og tar så til venstre inn på Vråvegen. Fra Vråliosen og tilbake til Vrådal på vestsiden av Vråvatn er veien svingete og vakker der den slynger seg langs vannet gjennom et kupert terreng. Når en kommer i sørenden av Vråvatn så tar man til venstre over Storstraumen bru før man igjen kommer inn på Fv38 som tar deg tilbake til Vrådal og Straand Hotel. Kjører du terrengsykkel har du rikelig med muligheter til å finne avstikkere som byr på flere overraskelser.

På denne turen så er det ikke muligheter for påfyll av mat og drikke. Så her anbefales det å ta med egen nistepakke og godt med drikke. Det er mange flotte plasser å stoppe langs Vråvegen for å ta en matpause eller bare for å sitte og nyte naturen og omgivelsene. Vi anbefaler alle å bruke litt tid på å være nysgjerrig på kanal og slusesystemet med båten M/S Fram som er helt fantastisk å seile med. Båten M/S Fram er en ombygd dampbåt fra 1909 og går nå som turistbåt på Nisser og Vråvatn. En tur med M/S Fram er en opplevelse og du kan avtale ønsker om bevertning eller annet med hotellet. Ikke gå glipp av en tur opp i kanal og slusene med M/S Fram, det er en flott opplevelse en fin sommerdag.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Facebook
Twitter
E-Post