fbpx

Rute S3

En flott seksmilstur som byr på mange høydemeter og variert kjøreterreng. Med totalt ca. 1100 høydemeter bør man ikke undervurdere den relativt korte kjørelengden.

Selv om rute 3 ikke er av de aller lengste rutene er den variert, intens og preget av ytterpunkter med klatring, heftige utforkjøringer og flott natur.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (57 KM)
29%
Popularitet
89%

De tre «fjellovergangene»

Du kjører ut i et flatt parti sørover ned til Steane hvor klatringen starter. Første ”fjellovergang” er på veien fra Steane og over til Grova. Veien over til Grova byr på litt klatring før du kjører inn i et relativt lett parti som byr på flotte visuelle inntrykk. Når en ankommer Grova så tar man til venstre inn på Fv304 og Fjågesundvegen som går over til Fjågesund. Ved Grova så går en inn i dagens andre ”fjellovergang”. Her er det en ganske hard klatring på ca. 8,5 km og ca. 400 høydemeter og der enkelte parti er opp i 10-11 % stigning før man er på toppen.

 Så her får en testet ut alle girene på sykkelen. Nedkjøringen til Fjågesund byr kanskje på det største fartsbidraget ned mot de flotte bondegårdene i Fjågesund. Herifra går veien videre i retning Kviteseid og Kviteseid Bygdetun i noe kupert kjøreterreng gjennom nydelige partier langs Kvitseidvatnet. Ved Kviteseid Bygdetun kan en ta en rask stopp hvis en ønsker det. Kviteseid Bygdetun er et av landets eldste bygdetun og blei etablert i 1907.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Facebook
Twitter
E-Post