fbpx

Rute s2

Rute 2 byr på litt av alt med flotte visuelle inntrykk, litt klatring, flott natur og noen herlige nedkjøringer før du får vasket høydemetrene ut av bena på den nydelige returen fra Treungen langs Nisser til Vrådal.

Rute s2 er en flott heldagsrute for mosjonister og kanskje best egnet som en treningsøkt for proffene.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (107KM)
40%
Popularitet
89%

Sputnik

Ruten er kupert og morsom å kjøre, og som byr på ca. 800 høydemeter på 107 km. Så treningsutbytte får du garantert. Ruten har en fin oppvarmingsetappe ned til Steane hvor du får en bra klatreetappe opp til toppen før en så heller nedover i en flott og idyllisk dal før en kommer til Grova. Herifra kjører du igjennom det nydelige dalføret i lett kupert og svingete terreng ned til Bostrak hvor en tar til høyre inn på Fv358 mot Gautefall og Treungen. I Bostrak kan en og ta turen innom Sputnik, han har et eget lite museum der med litt enkel servering også.

Fra Bostrak og opp til Gautefall er det duket for variert og fin kjøring i noe kupert og svingete terreng før en kommer til Gautefall.  Fra Gautefall så starter nedfarten til Treungen. Her er det et stykke der en kan komme opp i ganske høy fart. Men tenk på at en ikke skal ”vinne noe” på denne turen, så ”SAFETY FIRST”.  I Treungen er det godt egnet med en stopp for en vaffel og en kopp kaffe før du tråkker deg gjennom de siste 40 km tilbake til Straand Hotel i Vrådal. Den siste etappen langs Nisser er intet mindre enn en nydelig etappe og på denne etappen får du, avhengig av tempo, vasket klatremeterne og kilometerne ut av beina slik at du er klar for neste dags etappe.

God tur.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Facebook
Twitter
E-Post