fbpx

Rute s1

Dette er en fin treningsrunde på drøye 10 mil i nydelig sykkelterreng, gjennomgående fin asfalt og ca 1600 høydemeter. Dette er en flott rute som kan kjøres av ryttere på alle nivåer. Som konkurranserytter er dette en fin rute å kjøre tempo i før lunsj, men mosjonister gjerne kan bruke dagen og få med seg de flotte høydepunktene i Kvitseid og Dalen.

Fra Straand Hotel går veien østover over åsen til de kjente Kvitseidkleivene som byr på fartstrening og polering av svingteknikk nedover kleivene.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (103 KM)
40%
Popularitet
89%

Bandak Rundt

Vel nede ved Kviteseidvatnet passerer du to broer før du tar til venstre for å komme ned til det svært så sjarmerende Kviteseidbyen. Litt tidlig for en kaffe, men stedet er så absolutt verdt å gjøre seg kjent med. Herifra kjører du oppover Dalanvegen. Dalanvegen slynger seg flott oppover med en fin jevn stigning gjennom en vakker og smal dal med flotte fjell på begge sider og man kommer opp til E134. Herifra kan en kjøre en fin fartsetappe i slak stigning på flott og brei vei med breie veiskuldre fram til Høydalsmo hvor det kanskje er på tide med en pause og påfyll av litt mat og drikke. I Høydalsmo så tar du til venstre mot Dalen. Frå Høydalsmo så er det en del kupert og svingete vei fram til Eidsborg. I Eidsborg anbefales det å stoppe ved Eidsborg stavkirke som er fra 1200 tallet og er en av Norges minste stavkirker. Og som så absolutt bør oppleves sammen med Vest-Telemark museum. Fra Eidsborg så starter nedkjøringen til Dalen. Denne utforkjøringen er ganske heftig og byr både på fart, fartsteknikk, svingteknikk og opplevelser. Når en kommer ned til Dalen så er det velkjente Dalen Hotel noe som så absolutt bør oppleves. På Dalen kan du lunsje, fylle på med veske eller bare dundre videre. Fra Dalen så svinger en til venstre inn på Rv 38 og går rett på kleivene opp til Holtebru. Veien opp fra Dalen er en klatreetappe på ca. 4 km og ca. 12% stigning på det bratteste. Dette gir mye høydemeter og kanskje litt tunge bein når du nærmer deg toppen. Har du tid, vil du passere mange flotte utkikkspunkter som du vil huske!RV 38 eller Skafsåvegen tar deg om Åmdals Verk til Vråliosen på svingete og kuperte veier i herlig natur. 

På dette stykket er asfaltkvaliteten ikke den aller beste men mer en god nok til å kjøre fort med landeveissykkel. Mye terreng, og en tredje utforkjøring ned til sjarmerende Vråliosen som leder deg inn på den siste fartsetappen langs vakre Vråvatn inn til Vrådal. Her kan du dundre på i flotte svinger langs vannet, eller roe ned for å få vasket høydemetrene ut av beina dine mens du nyter de visuelle inntrykkene. En herlig rute som tilfredsstiller mange forskjellige behov for trening eller tur.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Facebook
Twitter
E-Post