fbpx

Rute 4

Mini-Telemark

En variert og flott rute som bringer deg rundt i «indrefileten» i Telemark. Første etappe går på gode asfaltveier opp til Nutheim. Her anbefales en lunsj eller en kaffestopp, for å nyte dette fantastiske stedet og utsikten over Flatdal og fjellene som omkranser Seljord. Fra Nutheim kjører du opp Åmotsdal, der veien slynger seg oppover mot Rauland.

Det er asfalt hele veien, men med telehiv og uoversiktlige svinger, anbefaler vi deg å ta det med ro og nyte det å være underveis, fremfor det å komme raskt frem.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (173 KM)
75%
Popularitet
89%

Mini-Telemark

Underveis passerer du Eva Bull Holthes museum, som er vel verdt et stopp for den kunstinteresserte. Det er asfalt hele veien, men med telehiv og uoversiktlige svinger, anbefaler vi deg å ta det med ro og heller nyte det å være underveis, fremfor det å komme raskt frem.

Når du kommer til Rauland, er det greit å strekke litt på beina, samt se seg litt rundt i dette kjente vintersportstedet. Stopper du på Rauland Feriesenter anbefaler vi en kort vandretur opp til skulpturen Vidsyn som troner på toppen av kjelkebakken på Vierli . Her får du en fantastisk utsikt over Hardangervidda Nasjonalpark og Møsvatn – vannspeilet som er selve opphavet til industrieventyret på Rjukan som nå er på UNESCOs verdensarvliste. 

Rauland Feriesenter leier også ut båt og kano dersom du ønsker en pause på vannet, eller kanskje vil friste fiskelykken underveis.

Veien fra Rauland og ned til Åmot er virkelig en perle av en vei, der den svinger seg nedover i kulturlandskapet. I Åmot krysser du hovedveien, og fortsetter en «sving på sving» vei ned til Dalen. Her er det for mange en «obligatorisk» stopp ved det berømte Dalen Hotel, enten for å ta bilde, nyte «afternoon-tea», lunsj eller kaffe. En vandring gjennom hotellhagen og ned til det blinkende smykket av en badstue, Soria Moria, kan anbefales!

Er du ute etter en god lunsj kan vi virkelig anbefale Kafe Hvidesøe i Kviteseidbyen.

Veien opp fra Dalen har en spektakulær oppstigning, og når du er kommet opp har du en flott «anker-etappe» til hotellet, med supre svinger igjennom landskapet og etter hvert langs Vråvatn.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-Post