fbpx

Rute 2

Ravnejuvet

En langtur for deg som vil oppleve variasjon i veier, natur og opplevelser. Turen starter langs Vråvatn, med herlige svinger som ender i en fantastisk nedkjøring til Dalen. Derfra kjører dere retning Vinjesvingen, men tar av grusveien ned til høyre, som fører frem til Ravnejuv.

Ravnejuv er et dramatisk utkikkspunkt og et «grand canyon» i miniatyr. Du parkerer på p-plass og går noen hundre meter ut til selve juvet. Ravnejuv veien er grus, men ikke krevende.

Ferdighetsnivå
17%
Lengde (189 KM)
80%
Popularitet
91%

Ravnejuvet

Underveis passerer du idylliske boplasser og Telemarkssylv, en lokal sølvsmie hvor kunstneren tar i mot besøk i verkstedet sitt. Enkelte partier er trange, og du kan møte trafikk.

Veien ender i hovedveien til Høydalsmo, og denne skal du følge dit, og svinge av opp til Øyfjell. Her venter gode veier og herlige svinger. Etter hvert tar du av østover, ned til den avsidesliggende bygda Langlim. Det sies at ikke engang tyskerne fant denne under krigen. Før du kommer til Langlim er det bomvei på 10 kr på VIPPS. Dette er en smal grusvei, ta det med ro og legg inn noen stopp langs vannet.

Fra Langlim er det asfalt, og herfra til Nutheim er det flotte veier i et landskap du ellers ikke ville visst om. Vi anbefaler en kaffe og kakestopp på Nutheim, og nyt utsikten utover Flatdal. Eller en lunsj 😊 Du befinner deg nå i Mytiske Telemark.  Et mangfold av sagn og historier fra gammel tid har utspring fra fjellformasjonene i Flatdal. Mystikken lever videre i Mytiske Telemark, et knippe lokale bedrifter og produsenter som tar imot deg som gjest til sine tun og produkter.

Fra Nutheim går turen videre til Seljord, bygda som kanskje er mest kjent for sjøormen som folk i over 250 år hevder å ha sett i Seljordsvatnet.  Du bør unne deg et stopp ved sjøormtårnet. Fra toppen kan du speide etter bevegelser i Seljordsvatnet. Etter sjøormtårnet tar du av veien som går på vestsiden av Seljordsvatn. Etter hvert skal du over på grusveien som forbinder Seljordsvatn og Flåvatn. Veien har godt dekke, og byr ikke på spesielle utfordringer, og har du ikke kjørt noe særlig på grusvei, er det en fin vei å «øve» på.

Når du kommer til Flåvatn har du en fantastisk vei foran deg og du kjører nå langs ett av verdens åttende underverk: Telemarkskanalen. Her svinger det, går opp og ned i «berg&dalbane» til Fjågesund og videre til Kviteseidkleivene. En herlig avslutning på en lang og variert tur,der du også kan besøke Kviteseid Bygdetun.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-Post