fbpx

Rute 10

Lille Norge – Kun for tøffinger

Lille Norge kaller vi denne ruta som er ekstrem tøff med nesten 12 timer kjøretid!. Her får du smake på absolutt ALLE deler av Norge. Fjord, fjell, daler, vidder, svinger og atter svinger. 

Denne ruta er for den litt erfarne, den utholdende og han eller hun som elsker svinger. Du bør legge moderate planer for kvelden og dagen etterpå for dette er en krevende tur!

Denne ruten må planlegges godt, du må sjekke værmeldingen, du må stå opp tidlig og helst være på veien kl 08:00. Med to 30 minutters pauser vil du da være tilbake ca kl 21:00 i Vrådal – og du har kjørt mange tusen herlige svinger. Vi antar et dette er en av de mest krevende rutene i Sør-Norge hva angår antall svinger og krav til førerens utholdenhet!

Ferdighetsnivå
45%
Lengde (648 KM)
99%
Popularitet
89%

Rute 10 – Sving-garantien

Denne ruta kan kjøres av alle typer motorsykler men du skal være klar over at den setter store krav til din utholdenhet og evne til å nyte svinger over tid. Ruten er ca 65 mil og representerer kanskje noe av det lengste du kan kjøre på en dag i Sør-Norge med så mange svinger. Ruten er stappende full med opplevelser og sanseinntrykk som må bearbeides etterpå. Vi anbefaler en tidlig start da ruten krever 12 hele kjøretimer, pauser kommer i tillegg!  Turen går langs Vråvatn over Hallbjønnsekken til Valle, videre over herlige Suleskard som nå har veldig bra dekke, ned til Fidjeland og derifra ut til Lysebotn på utrolig morsomme tivoliveier. Det er mye sau på Suleskard, men dyrene er vant til biler og motorsykler og ligger i ro. Men følg med. Etter en pause bærer det ut til Fidjeland igjen og videre sør-vestover til Tonstad, Evje og Åmli. I denne delen av turen slipper vi på litt mere fart i en litt annen type svinger som det er tusenvis av, helt herlig. Når du kommer til Åmli skal du IKKE falle for fristelsen og ta den korteste veien til Vrådal, da får du «ikke bestått»!  Nei, du skal svinge av ved Seljås og kjøre opp Gjøvdal til Fyresdal og derifra kjøre om Vråliosen tilbake til Vrådal. Vi garanterer deg en vanvittig opplevelse og en herlig kjøredag. Turen er krevende så du bør ikke planlegge en ny lang tur dagen etter!

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-Post