fbpx

Rute 8

Til lands og til vanns - opplev telemarkskanalen

Dette er en tur hvor fantastiske kjøreopplevelser kombineres med en flott båtreise på Telemarkskanalen. Turen starter etter en nydelig frokost på Straand Hotel, går først i flott skogsterreng før man parkerer for å nyte en flott opplevelse på Telemarkskanalen. Bilen parkeres på Ulefoss og det hele starter med en busstur til Lunde for så å ta båten tilbake til Ulefoss gjennom indrefileten av kanalen. Turen avsluttes med noe av det beste kjøreterrenget vi kan tilby, hvor kjøreturen langs Flåvatn og avslutningen opp Kviteseidkleivene gir en flott ramme rundt det hele før after-drive på terrassen.

Fantastiske kjøreopplevelser kombinert med en flott båtreise på Telemarkskanalen.
Denne turen anbefales også som en fin opplevelse på vei til eller fra Straand Hotel., dersom man ønsker å kombinere dette med en tur på Telemarkskanalen.

Tid (6:00t)
50%
Lengde (160 KM)
30%
Popularitet
50%

Rute 8 – Til lands og til vanns

Kjøreturen starter langs Nisser til Steane, hvor du svinger av mot Drangedal i kupert, svingete skogsterreng. I Bostrak er det mulig med en benstrekk og hyggelig besøk hos Sputnik ved hans museum der. Fra Drangedal kjøres det videre mot Kjelldal sluser og Ulefoss hvor bilen parkeres (gratis). Fra Ulefoss tar du buss til Lunde, hvor du stiger om bord på kanalbåtene på Telemarkskanalen for en imponerende seilas langs Europas «åttende underverk» som kanalen ble kalt når den åpnet i 1892. Det anbefales å spise lunsj om bord på båten, alternativt anbefales det lunsj på Spiseriet Øvre Verket hvis det blir for lenge å vente til man er om bord. Fra Ulefoss kjøres den gamle Fjågesundvegen langs Telemarkskanalen, som er en av våre absolutte mest populære tivoliveier. Ved Kviteseid gamle kyrkje, som ble bygd rundt år 1260, går turen videre inn i de populære kviteseidkleivene hvor turen avsluttes med bratte, svingete stigninger og hårnålssvinger tilbake til Straand Hotel. Kan det friste med afterdrive på terrassen?

Ruteforslag (Sesongen 2021):

Kl 12.35 avgang med kanalbuss fra Ulefoss sluser bussholdeplass

Kl 13.00 ankomst Lunde sluse. Ca. 200 meter å gå fra bussholdeplassen til slusa.

Kl 13.25 (eller 13.45*) avgang med kanalbåt fra Lunde sluse

Kl 15.20 (eller 16.00*) ankomst Ulefoss sluser

Se mer detaljer og book båtreisen på Telemarkskanalens hjemmeside: https://www.booktelemark.no/halvdagstur-ulefoss-lunde-ulefoss-buss-forst

Facebook
Twitter
E-Post