fbpx

Rute 5

Fjelltur med kulturelt påfyll

Dette er en rute som går i de høyere luftlag, på denne turen skal vi til Rauland og Hovden som begge er kjente skisportsteder. Etter en fin start langs Vråvatn starter turen med et anbefalt besøk på Åmdals Verk Gruver. Deretter går turen på landlige veier gjennom små gårdsbruk og kulturlandskap.

Dette er en flott fjelltur hvor du får oppleve mange gode kjøreopplevelser underveis samtidig som dette er den turen med størst muligheter for kulturelt påfyll. Du får muligheten til å oppleve mye av det Fjell-Telemark har å by på.

Tid (5:15t)
65%
Lengde (299 KM)
70%
Popularitet
65%

Rute 5 – Fjelltur med kulturelt påfyll

Turen starter med to flotte museum på rekke og rad etter å ha kjørt de flotte veiene langs Vråvatn, her er det rom for å kose seg stort. Første stopp er Åmdals Verk Gruver og etter kun en kort kjøretur anbefales det et stopp på Grimdalstunet for å oppleve Anne Grimdalens kunstverk og flotte skulpturer. Hun ble regnet som en av våre fremste billedhuggere på 1900-talet. Etter solid kulturelt påfyll er neste fokus på gode kjøreopplevelser via Bykle og mot skisportens perler Hovden og Rauland. Turen langs Riksvei 9 mot Hovden og videre mot Haukeligrend gir mange muligheter for flotte kjøreopplevelser, her er det bare å nyte alle sanseinntrykkene. Både på Hovden og Rauland er det mange muligheter for å få seg en liten matbit eller hyggelig kaffestopp. Avslutningsvis er det mulig med siste kulturelle innslag, på vei mot Dalen ved Eidsborg passeres Vest-Telemark Museum hvor det anbefales et stopp. Har du prøvd den deilige rømmegrøten de serverer? Ikke det, prøv da vel… Etter mye tynn luft i høyden kan det kanskje passe med en dukkert eller badstu ved Soria Moria Sauna? Finalen på denne turen er rett og slett herlig, du skal kjøre opp til Skafså og videre langs Vråvatn der turen startet. Med solen i ryggen og los på terrassen og afterdrive danner dette en flott ramme rundt de siste kilometerne. Kjør klokt og vær obs på at asfalten kan oppleves litt glatt i noen partier langs vannet.

Facebook
Twitter
E-Post