Rute 8

Røros Rundt

Dette er en tur med korte strekk rundt Røros for å se på deler av det Bergstaden med sin historie og natur kan by på. Både grus og asfalt, noen bomveier. Det er fullt mulig med andre varianter av denne turen, eksempelvis en ren kort asfalt tur «Aursunden rundt»

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
110 km

Popularitet
1 av 10

Regnes ut automatisk

Vi starter i retning Sverige, men tar nokså umiddelbart av til venstre over Erlien. Et kort parti grusveg som bringer deg opp over tregrensen til fritt utsyn over fjellområdene rundt Bergstaden.
Så følger vi grusveien nedover Erlien, og legger inn hardt styrbord i Y-krysset et stykke før Vintervollveien. Så bærer det opp andre siden av Erlidalen, enkel svingete grusvei. Men, ta det pent. Både vilt og husdyr kan påtreffes nokså plutselig.

Nesten like plutselig er vi tilbake på Mellomriksveien (fv31) i retning Sverige som vi følger nok et kort stykke, før vi tar Gruvveien opp på Bersfjellet. Vel oppe på fjellet du tar en sving oppom Storwartz gruver. Her er det tid for en kort stopp, ta inn inntrykk av natur og se sporene etter gruvedriften. Det er et ganske eksotisk landskapet her. Etter kort beinstrekk og fotoseanse, kjører du mot Olavsgruva.

Veien fortsetter nå videre noen hundre meter før du tar til høyre. Dette er en kort bomveg som bringer deg til Mellomriksveien igjen. Fortsett videre mot Sverige. Nå følger et variert parti noen få mil på asfalt, før en tar svingen om Tamneset (fv 566). Her blir det grusvei igjen, som en følger til Brekkebygd. Ta til venstre når du møter asfalten i Brekkebygd.

Første blir det noen km med ganske rette strekk, og overhengende fare for å møte reinsdyr. Du kjører nå FV705 mot Stuggudal, men ta av til venstre når du møter FV561 mot Glåmos. Synes du turen er litt kort, kan du jo legge inn en ekstra sving opp til toppen av Stuggudalsfjellet. Herfra er det nydelig utsikt. Men igjen, masse reinsdyr. Uansett, fra krysset FV705/FV566 går det i retning Glåmos. Asfalt, med en god del morsomme svinger.

Du passerer også Kalsa Gårdsbakeri, verdensberømt i hele Trøndelag for sin Ingerlemse. Absolutt verdt et stopp. Herfra fortsetter du videre samme vei. Ved Glåmos tar du til venstre over broen.

Dette er startpunktet for Glomma, eller Glåma som man sier lokalt. Etter fotoseansen på broen fortsett på Vintervollveien en drøy km. Ta av til venstre opp Erlia. Et stykke oppover her vil du snart kjenne deg igjen. Herfra følger du samme vei tilbake, som helt i starten på turen. Du har nå hatt en herlig kjøredag og kan derfor nyte hotellets Bad & Velværeavdeling. Her står opplevelser og sanseinntrykk i kø.

Det er bare å nyte, hvile og gjøre seg klar til nok en dag med fantastiske opplevelser. Kveldens middag kan nytes på et av våre spisesteder.
Oversikt over hotellets spisesteder

RØROS HOTELL

VERTSHUSET RØROS

KAFFESTUGG

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!