Rute 6

Trollstigen

Rute 6 er selveste opplevelsesruten, her får du med deg alle de store som Ørnevegen. Herlige Valldal opp til Trollstigen og utkikkspunktet, Åndalsnes, Trollveggen, Slådalsvegen over til Vågamo og nord-siden av Vogåvatn nel til sjarmerende Lom og videre over Strynefjellet til spektakulære Dalsnibba før landing i Geiranger, en hel dag med store opplevelser!

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier.

Lengde
334 km

Popularitet
5.4 av 10

Vurderes ut fra antall klikk på denne siden de siste to ukene sammenlignet med alle Hubriding-rutene.

Rute 6: Trollstigen

 Geiranger-rute-6.gpx  332 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Denne ruten er rik på store kjøre og naturopplevelser og du bør passe på at du har nok tid til å nyte alle severdighetene, disse bør du ikke bare kjøre forbi! Kjøretekniske er denne ruten ikke spesielt vanskelig, men du bør ha litt kjøreerfaring for å nyte dette. Har du det ikke erfaring vil du i hvert fall få mye på denne turen som gjerne kjøres med en adventure sykkel. Partiet mellom Lesja og Lom går nemlig på fin, hardpakket grusvei.

Det er alltid morsomt å kjøre opp Ørnevegen men et av de kjøretekniske høydepunktene er definitivt stigningen fra Valldal opp til Utkikkspunktet ved Trollstigen som rett og slett bare er spektakulært. Wow-følelsen fortsetter på vei ned mot Åndalsnes hvor du kan nyte turen til Romsdalseggen med taubane, eller dundre videre opp Romsdalen for å nyte Trollveggen.
Turen opp Romsdalen byr på herlige svinger og heftige sanseinntrykk som tilsier at radaren bør være påskrudd for dette må du få med deg i tillegg til kjøreopplevelsen! Ved Lesje svinger du inn på Slådalsvegen som tar deg over til Vågåmo, en helt fantastisk fjellovergang som er spesielt morsom å kjøre for de som også digger grus (Liker du ikke grus kan du kjøre rundt om Dombås og Sel over til Vågåmo, også morsomt). Fra Vågåmo går turen på Nordsiden av Vågåvatnet ned til sjarmerende Lom som på alle måter er et nytelsessted for smakssansene, her finner du mye godt for smaksløkene!

Turen herfra går gjennom et rolig parti til Skjåk hvor du blant annet kan stoppe ved et privat traktor museum rett etter du passerer Nordberg, eller nyte de aldeles herlige «sweeperne«» på vei opp til Grotli og etter hvert turens kanskje desidert største høydepunkt som er Dalsnibba, denne opplevelsen må du ikke gå glipp av!

Herfra har du ca. 100 svært morsomme svinger igjen ned til hotellet hvor du kan nyte nye smaksopplevelser eller kanskje en spa-behandling i det herlige anlegget etter en lang dag i setet. Du kommer helt sikkert til å sove godt!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!