HubridingTrøndelagRøros Hotell

Lang rute til Samsjøen, Tydal og Riasten

Rute 6

Lang rute til Samsjøen, Tydal og Riasten

Dette er en grusrute for de litt erfarne. 36 mil er en lang dags-økt så dersom du ikke er så erfaren kan det være klokt å ta en overnatting ved Selbusjøen Hotell og ta andre halvdel dagen etter. Ruten byr på mange flotte utkikkspunkter og nydelige rasteplasser hvor du virkelig kan nyte midt-Norsk natur og ro.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Lengde
360 km

Popularitet
1 av 10

Regnes ut automatisk

Denne turen er 36 mil, og tar deg over to flotte fjelloverganger. Den er mulig å kjøre som en lang dagstur, eller kan være til inspirasjon hvis man kommer nordfra på veg til Hotell Røros.

Fra Røros går ruta ned Gauldalen i retning Trondheim, hvor vi følger Jonsvannet østover før vi svinger sørover gjennom Selbu. Videre opp dalen langs Tydalsvassdraget før vi krysser fjellet tilbake over Riasten og Ålen tilbake til Røros igjen.

Det er lagt inn en egen avstikker til Selbusjøen Hotell & Gjestegård hvis noen ønsker å dele ruten i to.

Ruta starter med litt asfalt ispedd en og annen avstikker på grus ned til Haltdalen, der vi svinger over elva og kjører på sørsiden av Fv30 og Gaula. Kommer ned igjen på Singsås, og her kan det passe med en liten rast på Kanari og Kaffe som er et kjent møtested for MC interesserte i regionen.

Rosinen i pølsa er veien over Samsjøen. Denne går over fjellet fra Singsås og ned til Lundamo. Veien videre følger så E6 noen kilometer før vi igjen svinger av i retning Klæbu og fortsetter mot Jonsvatnet. Derfra blir det over Jervskogen og Nævra ned til Lånke hvor vi følger Fv705 mot Selbu. Her følger ruta flotte grusveier parallelt med Tydalsvassdraget, før den svinger over Riastveien mot Ålen før vi setter snuten over Erlia mot Røros igjen.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!