Rute 5

Stadlandet

«Dette er en av de flotteste kjøre- og turopplevelsene jeg noen gang har hatt på Vestlandet!» Sier Eirik Garberg, en av Norges mest erfarne Hubridere.

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring.

Lengde
426 km

Popularitet
3.2 av 10

Vurderes ut fra antall klikk på denne siden de siste to ukene sammenlignet med alle Hubriding-rutene.

Rute 5: Stadlandet

 Geiranger-Rute-5.gpx  482 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Ved første øyekast på kartet kan denne ruten se litt kjedelig ut – «but make no mistake» dette er en fantastisk kjøreopplevelse du bare må få med deg.

Turen starter fra hotellet kl 08:00 med ferge ut langs Geirangerfjorden til Hellesylt. På vei ut fjorden får du høre spennende historier mens du nyter du stupbratte og majestetiske fjellsidene hvor folk faktisk og utrolig nok har drevet landbruk i generasjoner!

Fra Hellesylt vil du oppleve og nyte overgangen fra fjord til fjell gjennom trange daler og etter hvert åpnere landskap og en av våre mest erfarne førere sier at dette er noe av det flotteste han har opplevd av kjøring på Vestlandet. Når landskapet etter hvert åpner seg vil du få nye kjøreopplevelser på smale og trange veier gjennom skogspartiene på Osdalsvegen og langs Kalvatten. En helt spesiell og flott kjøreopplevelse som byr på varierte lukter av skogbunn, blomster, møkk og mye annet! Dette er rett og slett Norge på sitt mest imponerende og nærmest litt trolsk.

Lengere ute på Stadlandet endrer topografien seg totalt, du vil oppleve at stort mangfold av ville og tamme dyr og du vil være eksponert for de fasinerende naturkreftene som bare Vestlandskysten kan by på! Noen av høydepunktene på denne delen av turen vil være surferne i Hoddevika og for all del Korsen-pub i Leikanger som i seg selv er en fantastisk lunsj-opplevelse med «pulled pork» på menyen. På stadtlandet vil du oppleve flotte og morsomme kjøreopplevelser, hav og høyland med høy «måpe-faktor»!

Turen byr på mange morsomme «små-veier» og på returen via Stryn får du igjen satt på litt fart i store «sweepere» og trange serpentinsvinger på vei opp til tunellene som tar deg opp på Strynefjellet, helt fantastisk og herlig kjøring. Sjarmøretappen via Dalsnibba og de 100 svingene ned til hotellet blir deretter en grande avslutning på dagen din.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!