HubridingTrøndelagRøros Hotell

Hummelfjell rundt (Grus)

Rute 4

Hummelfjell rundt (Grus)

En herlig grusrute som kan kjøres av alle. Dette dreier seg om en enestående naturopplevelser på motorsykkel og ruten byr på et sjeldent vakkert kjøreterreng. Ta med mat og drikke og nyt turen som byr på noe av det nydeligste kjøreterrenget vi har i Norge.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Lengde
220 km

Popularitet
1 av 10

Regnes ut automatisk

Denne ruten er 28 mil lang, og starter likt med den korte ruten rundt Hummelfjell. Denne går på flotte asfaltveier langs Hummelfjell og Femund ned til Åkrestrømmen, opp langs Tylldalen til Tynset og så tilbake til Røros.

Ruta går sør-østover fra Røros gjennom Hådalen i retning Femunden. Før Femunden tar vi Grådalsveien vestover ned til Tufsingdalen. Grådalen er en fin grusvei i et flott terreng langs bekker og elver.

Veien går så videre mot Narbuvoll hvor vi igjen tar vestover over fjellet mot Sømådalen. Her kan det være fint å stoppe for å nyte flott utsikt og kanskje en nistepakke og litt kaffe.

Turen fortsetter ned til Tolga og videre oppover Dalsbygda, igjen langs fine grusveier. Her er det lagt inn en avstikker inn til Forollhogna nasjonalpark.

Ruta går så tilbake mot Os og kjører forbi avkjørselen til toppen av Hummelfjell (Gråhøgda 1543 meter er Norges 4. høyeste vei, men dessverre stengt av med bom). Det blir på nytt grusvei via Tjønnvollan til Høystad og Galåen, før vi tar en sving vest av Røros og avslutter turen over Erlia og tilbake til Hotell Røros.

Denne runden har bomveier.

Tidlig på året kan noen grusveier fremdeles være vinterstengte, men da kan du la kreativiteten råde.

Vær forsiktige rundt kyr og hester. Det er ingen skam i å stoppe og slå av motor til at de har passert.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!