HubridingTrøndelagBårdshaug Herregård

Den Gyldne Omvei, om Fosen

Rute 3

Den Gyldne Omvei, om Fosen

Kystnære veier med fantastiske svinger gjør dette til en populær tur, også for den lokale motorsyklisten. Turen går langs fjorden stort sett hele veien mot Inderøy. Du cruiser videre langs fine veier i trønderske heier og historisk bondelandskap. Etter noen tilbakelagte mil langs E6, kjører du langs fjorden igjen med klassisk landeveiskjøring og slake svinger. Mange mil slukes på denne turen, og det er verdt hver eneste én!

Ruten defineres som enkel

Ruter som defineres som enkel egner seg for alle uavhengig av erfaring

Lengde
370 km

Popularitet
7 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 3: Den Gyldne Omvei, om Fosen

 HR-Rute-3.gpx  1,75 MB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Ønsker du en lengre tur på motorsykkelen? Opplev den trønderske gjestfriheten med matopplevelser og kulturhistorie du sent vil glemme. Den Gyldne Omvei er navnet på veistrekningen som går gjennom vakre Inderøy. Her finner du Trøndelags matfat, kjente historiske severdigheter og fantastiske veistrekninger.

Kjøreturen fra Bårdshaug Herregård går langs E39, enten via tunnelene eller langs sjøen, mot rundkjøringen på Klett. Her tar du til venstre, og begir deg ut på fylkesvei 707 mot Flakk fergeleie. Fergeturen tar ca. 30 minutter og når du kjører av er du på Fosen. Du kjører forholdsvis flatt langs fjorden til du kommer til Leksvik, hvor da veien går innover mot heier og åser, med et flott naturlandskap langs fylkesvei 755 til Mosvik. Mosvik er kjent for spesielt to ting; fødestedet til selveste Petter Northug, en av Norges mestvinnende skiløpere gjennom tidene, og at det er her du starter på en av verdens største skråkabelbruer, Skarnsundbrua. Den ruver godt i terrenget og er en fin inngangsport til Inderøy, hvor du tar fatt på Den Gyldne Omvei. Veiene her er oversiktlige og utsikten bærer preg av at du er midt i et matfat. Gule kornåkre, blomsterenger og gressletter gir fra seg lukter bare motorsyklisten kan kjenne.

Første stopp er Kjerknesvågen kai for en benstrekk og kanskje en matbit og en kaffekopp. Jekta Pauline, verdens siste seilende jekt, ligger til kai her og denne kaffestoppen kan bli en lang affære om du ønsker å vite mer om båtbygging og restaureringsarbeid.
Videre mot Gangstadhaugen, blir veiene smalere og noe dårligere. Du kjører langs fylkesvei 229 og hele veien over Inderøy møter du til stadighet mulige avkjøringer mot lokale gårdsbutikker, ysterier og landhandlere.

Når du kommer til det første krysset, tar du av til høyre på fylkesvei 761 mot Straumen, hvor du igjen tar av til fylkesvei 755. Den kjører du til du kommer til Røra. Her tar du til høyre og du er nå på E6, i sørgående retning.

En kort time langs fine veier på Norges europavei, kjører du av til høyre mot Ekne. Følg veien videre til høyre igjen, med retning Ekne og Falstad og du er nå på fylkesvei 61. På den fantastiske veien mot Frosta anbefaler vi en stopp på Falstadsenteret, en fangeleir fra 2. verdenskrig omgjort til et museum. Vel verdt et besøk.

En liten halvtimes kjøring videre kommer du til Frosta, en halvøy nord for Trondheim, også kjent som «Trondheims kjøkkenhage». Herfra følger du skilt til Tautra for en «må se»-opplevelse. Denne lille betydningsfulle øya midt i Trondheimsfjorden har en rik historie. Den er kanskje mest kjent for ruinene av et middelalderkloster, men den er også et godt kjent naturreservat. Her kan du også nyte kortreist mat og drikke, besøke gårdsbutikken og kanskje en svipptur i bryggeriet?

Tilbaketuren går som en drøm, med fine veier og drømmesvinger langs fjorden mot Åsen, hvor du da tar av til høyre ved bensinstasjonen og er inn på E6 igjen. Nå er det bare å sluke kilometer på kilometer med fine veier og nydelig utsikt langs E6 til du når motorveien på Stjørdal videre til Klett. Der tar du av til E39 og er snart trygt parkert på Bårdshaug Herregård igjen. Mon tru om det blir en saftig biff i kveld?

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!