Rute 2

Hav og fjell

På denne ruten følger du Fv78 nordover fra Mosjøen. Det første stykket går på fine veier langs den vakre Vefsnfjorden. Etter Toventunellen svinger du til høyre og inn på Fv146 og kommer etter kort tid til fergeleiet Levang. Derfra er det en kort fergetur over til naturskjønne Nesna. På Nesna er det kajakkutleie, muligheter for dykking og det tilbys flere utflukter med rib, bla havørnsafari. Er det varmt kan du teste ut Nord-Norges største vannsklie og på restauranten med navn Aurora kan du få deilig lunsj.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Lengde
217 km

Popularitet
3.2 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 2: Hav og fjell

 Mosjoen-2.gpx  711 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Fra Nesna kjører vi en spennende vei oppover Fv 17 og kommer til en oppgradert rasteplass på Sjonfjellet med toalett, stor parkeringsplass og en varmestue med nydelig utsikt over fjorden Sjona og øyrikene Lovund og Træna på ytre Helgeland. Her vil det også være mulighet for en matbit.

Vi følger Fv17 videre og kommer til industribyen Mo i Rana. Her kan du kjøre til bydelen Moholmen hvor du finner byens eldste bebyggelse, som strekker seg så langt tilbake som 1600-tallet. Og like i nærheten finner du Havmannen, Anthony Gormleys 10 meter høye skulptur som står 15 meter ute i fjorden. På hjemturen anbefaler vi å kjøre over Korgfjellet istedenfor å kjøre gjennom Korgfjelltunellen. Veien over fjellet har et av de flotteste utsiktspunktene i Nordland, der man på toppen har utsikt over bl.a. Okstindane i øst, Lukttinden i vest, og i tillegg kan en skimte deler av Svartisen i nordlig retning. Korgenfjellet kro og motell ligger på veiens høyeste punkt 555 moh., som har serveringsmuligheter i sommerhalvåret. Den siste del av veien går ned over fjellet og forbi noen idylliske små vann før du ser det majestetiske Øyfjellet og kommer tilbake til Mosjøen og et godt måltid på Fru Haugans Hotel.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!