Rute 2

Fjord og hav

Denne ruten byr på variert og frisk kjøring og stor variasjon i kjøreterreng og type svinger. Ruten hvilket krever fokus, konsentrasjon og gjerne litt kjøreerfaring. Rute 2 byr på store hastighetsvariasjoner og har partier som hører hjemme i tivolikategorien. Ruta byr på mange og flotte visuelle inntrykk som bare kan nytes. En variert og herlig rute med variasjon og muligheter til å legge inn omveier og ekstraopplevelser.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Lengde
299 km

Popularitet
4.3 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 2: Fjord og hav

 Geiranger-Rute-2.gpx  351 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Avgangen fra Hotel Union Geiranger gjennom Geiranger sentrum er alltid like hyggelig og turen opp til Ørnesvingen og Eidsdal byr på fine oppvarmingsøvelser som du vil ha god nytte av utover dagen

Fra Linge via Stordal til Vestnes kjører du i variert sving-terreng for relativt fine hastigheter. Du må følge med for noen få av svingene er blinde og krever fartsavpasning på vei inn, dette er høyresvinger som går rundt bergnabber som du ser komme. Ellers tillater disse veiene gjennomgående høy svinghastighet i oversiktlige svingkombinasjoner. Partiet fra Vestes til Ytre Hildre er intet mindre enn vanvittig festlig og er dere flere sykler i følge får du virkelig en opplevelse av å sitte i på en berg og dalbane som snor seg gjennom et herlig kjøreterreng, utrolig festlig. Vestnes eller Brattvåg kan være naturlige mål for en lunsjpause!

Dersom du ikke får nok av dette kan du legge inn en ekstrasløyfe fra Tresfjord til Vaksvika hvor deler av strekningen går på grus. Velger du å følge ruteanvisningen vil du etter Ytre Hildre kunne slappe av litt i late svinger på vei tilbake til Linge via Sjøholt. Har du lyst til å oppleve Ålesund kan du enkelt finne veien fra Sjøholt og en halvtimes tur ut til Ålesund.

Ved ankomst Linge går turen over fjorden med ferge, det siste partiet over fjellet til Geiranger får du aldri nok av og det faller seg helt naturlig å stanse ved utkikkspunktet Ørnesvingen for en foto-session og kanskje en avkjølende dusj i fossefallet!

Dersom du bommer på været og solen vil du virkelig komme i kontakt med elementene på denne turen og mestringsfølelsen vil være høy!

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!