Rute 1

Tronfjell

Rute 1 er en lang rute på ca. 25 mil som byr på fantastiske kjøre og naturopplevelser. Her vil du oppleve alle fasetter av Røros, fjell, vidder og de høyeste toppene. Ruten har et teknisk parti ved Bjøreggene hvor ruten ikke henger sammen i kartet. Det tekniske partiet går over et stiparti på ca. 2 km som kan velges bort dersom man ikke er komfortabel med dette, men de fleste vil klare det med litt bistand fra kjørekompiser og vil gi deg en herlig mestringsfølelse.

Ruten defineres som krevende

Ruter som defineres som krevende egner seg for personer med erfaring i krevevende partier

Lengde
252 km

Popularitet
8 av 10

Regnes ut automatisk

Tronfjell er en rute som inneholder absolutt alt og byr derfor på store opplevelser. Du må planlegge ruten godt og forsikre deg om at du har fått lastet inn hele ruten på din GPS. Det er lurt å ta med et kart og du bør sette av en hel dag, smøre en matpakke og ta med drikke for dagen som kan bli lang, avhengig av tempo. Tronfjell byr på grusvei, fine traktorspor som er enkle å kjøre, noen transportpartier på asfalt og veldig mye terreng som byr på flotte visuelle inntrykk og morsom kjøring. Du møter Røros og omegn på sitt aller beste og veien opp til Tronfjell kjører du på Norges nest høyeste kjørbare vei på grus. «Go for it»

Ruten bør kjøres med adventure modeller med kombinasjonsdekk egnet for grus og asfalt. Vi anbefaler å tanke opp i Røros før avgang og du bør påregne en fylling underveis. På vei ut fra Røros hotell følger du svært så hyggelige fylkesvei 531 forbi Os kirke og videre til Therese Johaug`s rike, Dalsbygda. Veien er variert, kupert og morsom å kjøre og byr ikke på spesielt store utfordringer men er rett og slett morsom å kjøre. Veien fra Dalsbygda ned til Tolga er svingete og tar deg forbi store Tallsjøen ned til Tolga og herifra får du en transport etappe ned til Telneset og Stea hvor du svinger av opp til det fantastiske Tronfjellet. Dette er en bomvei hvor du må betale 150 kr (vipps), litt dyrt men så absolutt verdt turen.

Etter en matpause er du klar for en transport etappe ned til Jutulhogget som byr på herlige kjøreopplevelser på grus i flott terreng over mot Tylldalen. Når du kommer tilbake til asfalt tar du venstre på fylkesvei 30 og følger den til du svinger av på grusvei igjen ved Torud og over til Brydal. Herifra kjører du på et asfaltparti til Tynset og videre til Tolga. Fra Tolga kjører du på grusveien mot Knappåsveien og Bjøreggene hvor du møter det tekniske partiet. Her er det bare å ta det med ro og be om hjelp dersom du er usikker.

Etter det korte tekniske partiet kommer du til en liten hytte, og herifra blir det bedre kjøreforhold som etter kort tid går over på en fin traktorvei som er morsom å kjøre for alle. Traktorveien tar deg tilbake til fylkesvei 30 og et nytt asfaltparti inn mot Gålå og Gamle Kongevei og videre inn til Røros. Denne dagen er fylt med herlige kjøreopplevelser og stor variasjon selv om det er noen transportetapper på asfalt.

Dersom du ikke ønsker den tekniske utfordringen foreslår vi at du kjører fylkesvei 26 inn til Øversjodalen og over til Narbuvollen på en herlig grusvei. Dette er også et flott veistykke som byr på flotte kjøreopplevelser på høyfjellet.

Her får du smake på absolutt alt og du vil sitte igjen med fantastiske minner og inntrykk.

Kveldens middag kan nytes på et av våre
spisesteder.

Les mer: https://www.lokalkjent.no/tronfjell

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!