Rute 1

Selbu rundt

Ruten slynger seg rundt i distriktets herlig natur på et variert underlag. Her er litt både for den ferske og den mere vante gruskjører. Om muligheten byr seg så anbefales det en stopp på Selbus egen sjokoladefabrikk (Jentene på tunet – sjekk åpningstider på nett).

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Lengde
150 km

Popularitet
1 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 1: Selbu rundt

 1-Grus-Selbu-Rundt.gpx  511 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Muligheten for å ta med seg en ørret er til stede da vi passerer mange flotte fiskevann med flotte rasteplasser. Ta med Termos og niste. Videre så kan vi også nevne at turen byr på flott utsikt, så kanskje vaieren ikke trenger bestandig å være stram.

Ruta starter sørover og går via litt asfalt i starten forbi Selbustrand, her slynger veien seg fint oppover i landskapet før man passerer den flotte Foldsjøen. Etter Foldsjøen tar man av på en flott grusvei som går over Nevra og ender opp på Lånke.Videre i fra Lånke kjører vi retning Selbu igjen. Her er det litt asfalt ispedd med flotte avstikkere på en traktorvei og noen grusveier. Ruta passerer Storsjøen før vi bikker nedover mot Selbu.

I det vi når Best Selbu, så drar vi på nytt innover en flott grusvei som kommer ned på Selbuvegen igjen. Denne følger vi så et lite stykke før vi på nytt tar opp til venstre rett før en liten bru og følger denne oppover til en flott rasteplass ved Hersjøen. Herfra kjører vi nedover igjen og passerer Jentene på tunet. Her blir ruten ispedd noen flotte traktorveier frem mot avkjørselen til Sørungen som vi følger rundt, før vi setter nesen tilbake mot hotellet.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!