Rute 1

Oldedalen

Rute 1 byr på alt en motorsykkeltur skal inneholde av opplevelser, svinger og terreng. Her får du prøvet og øvet egen kjøreteknikk i heftige omgivelser. Ruten veksler mellom fjord, fjell og dype daler, alt med «wow-effekter» som virkelig skaper gode kjøreopplevelser og minner. Ruten representerer på mange måter alt Norge har å by på.

Ruten defineres som normal

Ruter som defineres som normal egner seg for de fleste som har erfaring med noe krevende partier

Lengde
320 km

Popularitet
6 av 10

Regnes ut automatisk

Rute 1: Oldedalen

 Geiranger-Rute-1.gpx  336 KB
Last ned

Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.

Ruten starter med en vakker fergetur på ca en time fra Geiranger. Vi anbefaler at du bestiller plass og forbered deg på at turen koster over 500 kroner, men det er den verdt! Bruk tiden på dekk hvor du får høre historier fra en av verdens mest kjente fjordarmer med fossefallene de syv søstre, brudesløret og de lokale gårdene som er naglet fast til fjellsidene med sine helt spesielle historier.

Den første delen av turen går gjennom herlige sweepere gjennom et område med mye terreng. Ved ankomst Austefjorden endrer terrenget seg og svingene blir tettere og morsommere, du kjører nå fra fjord til fjell og du er i et område hvor du virkelig kan virkelig perfeksjonere egen kjøreteknikk. Når du nærmer deg Stryn roes det hele ned og du kan skli inn til sentrum for å utforske et av stedets mange og hyggelige spisesteder eller rett og slett shoppe litt. Herifra går turen inn i den herlige Oldedalen som absolutt må oppleves. Denne dalen byr på mange og herlige svinger mens du hele tiden kan nyte synet av Briksdalsbreen som dekker hele den innerste delen av dalføre. Når du kommer inn til breen kan du nyte en lunsj og kortreist mat før du kjører ut av dalen i et litt annet og spennende spor. Vel tilbake i Stryn går turen nå inn i en helt ny fase med høyhastighetssvinger av det herlige slaget. Ved foten av Strynefjellet får du en hel serie av 180 graders svinger hvor du virkelig kan klemme til og kjøre dekkene dine helt ned, vanvittig herlig og oppkvikkende. Når du kommer ut av den siste tunellen er det på tide å sette nesen vestover mot Geiranger, nye herlige svinger og etter kort tid vil du se veien som går opp til turens høydepunkt, Dalsnibba. For å få tilgang til veien må du betale 250 kroner men det er det så absolutt verdt, du må rett og slett ikke velge bort denne delen. Dalsnibba er representerer rett og slett Norges tak og tar pusten fra absolutt alle. Dersom du blir klar for å forlate Dalsnibba har du nye 100 herlige svinger foran deg på vei ned til hotellet hvor minnene fra dagens tur kan fordøyes sammen med mat og drikke fra et veldig godt kjøkken.

Support

Hvordan kan jeg navigere ruten?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:

 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!

Mange av rutene på Hubriding bruker appen Ride with GPS for ruteplanlegging og navigering av rutene. Denne kan du laste ned i gratisversjon eller betale for utvidet bruk. Trykk på lenken Send to Device på kartet på denne siden, når appen har startet og du ser aktuell rute trykker du Navigate og så er det bare å følge ruta.

 • Klikk på linken i kartet på siden så åpnes kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten beskrivelse
 • God tur!