fbpx

Rute S8

Egeruta

Egeruta bringer deg fra Jæren ned mot den unike naturen som karakteriserer Dalane regionen sør i Rogaland fylke. Turen er relativ lang (130 km) men kan med enkle grep gjøres kortere.

På denne turen kommer du til å oppleve Jærens nærhet til Nordsjøen samt det geologiske interessante Dalane området.

Ferdighetsnivå
25%
Lengde (130 KM)
72%
Varighet (7 timer)
78%

Egeruta

Denne rundturen starter ved å sykle sørover mot Bryne for deretter å dreie mot øst der vi sykler mot Høg-Jæren og møter den første stigningen opp mot Karlsbu. Etter Karlsbu sykler vi mot Brusali der en fin nedfart fører oss helt ned til kysten igjen og til strandområdet Brusand. Fra Brusand sykler vi inn i regionen Dalane som beskrives som et bølgende landskap – mao. småkupert. Ferden fra Brusand bringer oss mot Egersund (merk at kommunen heter Eigersund mens byen heter Egersund), men noen kilometer fra Egersund tar vi av en stikkvei over til Ege (eller Eige). For de som ønsker det kan bakken opp til Ege brukes til å få opp pulsen. Ferden videre bringer oss ned til Tengesdal og ett lett-syklet terreng frem mot E39. Rett før vi ankommer E39 tar vi av til venstre og sykler noen få hundre meter mot Røysland der vi igjen tar av til venstre mot bygdemuseet Kløgtveit. Penere kulturlandskap enn veien opp imot Kløgtveit skal du lete lenge etter. Etter denne litt anstrengende klatringen sykles det videre mot neste bakke som bringer oss opp til Slettabø. Ved Slettabø sykler vi ned lang og fin bakke til Vikeså og en potensiell pause på den lokale Circle K stasjonen.

 

Etter forhåpentligvis en fin pause tar vi turen videre mot Nedrebø, ofte karakterisert som indrefilen i Rogaland når vi tenker på kulturlandskap og sykkelvennlighet. Ved ankomst Nedrebø kan, dersom du har mer krefter igjen, du teste en kort «puncher» bakke på et par hundre meter før du dreier til venstre mot E39. Ved E39 skal det sykles noen få kilometer på denne svært trafikkerte veien. Vi anbefaler at det her sykles i to rekker slik at bakenforliggende biler må foreta en forskriftsmessig forbikjøring av «sykkeltoget». Etter å ha syklet ca 4 km forlater vi E39 for å sykle om Kyllingstad før vi igjen sykler ut på E39. Ved Skurve etter å ha syklet ca 2 km forlater vi E39 for godt og sykler godt skjermet sykkelvei til Ålgård og deretter tilbake til Sandnes.

Hubber på denne ruten:

Gamlaværket Sandnes

I hjertet av Sandnes sentrum ligger et av Norges mest karakteristiske hoteller og restauranter.

Kronen Gaard Hotell ​​

Kronen Gaard Hotell er et annerledes, koselig og intimt hotell som ligger på Vatne, like utenfor Sandnes.

Facebook
Twitter
E-Post