fbpx

Rute S13

Sikvalandsruta

Sikvalandsruta har alt. Her sykler vi fra flate Jæren og til Høg-Jæren med dertil utfordrende
bakker. Denne turen bringer deg fra kysten inn til fjordene og tilbake igjen.

Uansett om du er turist, mosjonist eller aktiv syklist vil du på denne turen finne både interessante opplevelser og fysiske utfordringer.

Ferdighetsnivå
25%
Lengde (130 KM)
62%
Varighet (7 timer)
50%

Sikvalandsruta

Fra Sandnes sykler vi sørover i ett relativt flatt terreng. Vi sykler forbi Kvål i Ganddal hvor i sin tid Norges største sykkelfabrikk var lokalisert. Turen fortsetter forbi Kverneland og sykler forbi Bryne og setter kursen mot Undheim. Undheim markerer grensen mellom Jæren og Høg-Jæren. Her forlater vi flate Jæren og vil i en periode oppleve noen moderate bakker som kan benyttes i treningssammenheng for de som ønsker å sykle noen intensive økter.

 På den første høyden etter Undheim sykler vi forbi Arne Garborg sitt feriehjem som han bygde tidlig på 1900 tallet. Turen forsetter videre i ett lett syklet terreng før vi kommer til neste moderate bakke som fører oss opp til Sikvaland men vi er ennå på øverste punkt. 

Vi har en moderat stigning igjen å sykle før vi sykler mot Ålgård i ett fallende terreng. Strekningen fra Undheim til toppen av Sikvaland er på ca 10 km. Rett før vi ankommer Ålgård sykler vi over E39 og retter kursen inn mot Seldalsbakken. Dette er bakken «alle» syklister har på sin «bucket list». Distansen på denne bakken er på ca 3,5 km og har en snitt stigning på ca 7%. 

Etter bakken er beseiret fører denne ruten oss videre mot Høle og Ims. Ved Ims tar turen oss inn mot idylliske å småkuperte Bersagel. Etter Bersagel ankommer vi i utkanten av Hommersåk der muligheten for en pause ved bryggekanten absolutt er mulig. Etter Hommersåk sykler vi opp til Riska som er opp den siste bakken av nevneverdig dimensjoner før vi snart er tilbake til Sandnes og Kronen Gaard.

Hubber på denne ruten:

Gamlaværket Sandnes

I hjertet av Sandnes sentrum ligger et av Norges mest karakteristiske hoteller og restauranter.

Kronen Gaard Hotell ​​

Kronen Gaard Hotell er et annerledes, koselig og intimt hotell som ligger på Vatne, like utenfor Sandnes.

Facebook
Twitter
E-Post