fbpx

Rute S12

Bakernes Paradisruta via Sikvaland

Det er mange veier som fører til … Bakernes Paradis. Denne gang presenterer vi turen via Sikvaland. Dette er en tur på ca 106 km med noen interessante bakker underveis.

Fra Sandnes sykler vi sørover i et relativt flatt terreng. Vi sykler forbi Kvål i Ganddal hvor i sin tid Norges største sykkelfabrikk var lokalisert. Turen fortsetter forbi Kverneland og vi sykler forbi Bryne og setter kursen mot Undheim. Undheim markerer grensen mellom Jæren og Høg-Jæren.

Ferdighetsnivå
15%
Lengde (106 KM)
62%
Varighet (12 timer, inkl. fjordcruise)
90%

Bakernes Paradisruta Via Sikvaland

Turen fortsetter forbi Kverneland og vi sykler forbi Bryne og setter kursen mot Undheim. Undheim markerer grensen mellom Jæren og Høg-Jæren. Her forlater vi flate Jæren og vil i en periode oppleve noen moderate bakker som kan benyttes i treningssammenheng for de som ønsker å sykle noen intensive økter. På den første høyden etter Undheim sykler vi forbi Arne Garborg sitt feriehjem som han bygde tidlig på 1900 tallet. Turen fortsetter videre i ett lettsyklet terreng før vi kommer til neste moderate bakke som fører oss opp til Sikvaland men vi er ennå på øverste punkt. Vi har en moderat stigning igjen å sykle før vi sykler mot Ålgård i ett fallende terreng. Strekningen fra Undheim til toppen av Sikvaland er på ca 10 km. Rett før vi ankommer Ålgård sykler vi over E39 og retter kursen inn mot Seldalsbakken. Dette er bakken «alle» syklister har på sin «bucket list». Distansen på denne bakken er på ca 2,7 km og har en snittstigning på ca 7%. Etter at Seldalsklatringen ligger bak oss er det fallende terreng ned til kaffe og kaker på Bakernes Paradis. Med påfylte drikkeflasker og glykogenlagre tar vi turen videre inn mot Høle og deretter Ims. Etter IMS sykler vi gjennom idylliske Bersagel i et lett-kupert terreng. Strekningen fra Bersagel til Hommersåk benyttes ofte at de lokale syklistene til å gjennomføre “naturlige intervaller”. Dette innebærer at man spurter opp de korte bakkene som finnes på denne strekningen. Etter Hommersåk kommer vi til rutas siste bakke der man kan ta ut det man har igjen av krefter før vi triller de siste kilometerne inn til Sandnes.

Hubber på denne ruten:

Gamlaværket Sandnes

I hjertet av Sandnes sentrum ligger et av Norges mest karakteristiske hoteller og restauranter.

Kronen Gaard Hotell ​​

Kronen Gaard Hotell er et annerledes, koselig og intimt hotell som ligger på Vatne, like utenfor Sandnes.

Facebook
Twitter
E-Post