fbpx

Rute S11

Bakernes Paradisruta via Ålgård

Det er mange veier som fører til … Bakernes Paradis. Denne gang presenterer vi turen via Ålgård. Dette er en tur på ca 77 km uten de store fysiske utfordringene foruten den berømte Seldalsbakken.

Denne varianten av Bakernes Paradisruta tar oss sørover i flatt terreng på en sykkelvei mot Ålgård. Etter Ålgård styrer vi mot øst og tar turen inn mot Gjesdal kirke. Her sykler vi langs smal men lite trafikkert vei.

Ferdighetsnivå
95%
Lengde (153 KM)
62%
Varighet (12 timer, inkl. fjordcruise)
90%

Bakernes Paradisruta via Ålgård

Etter Ålgård styrer vi mot øst og tar turen inn mot Gjesdal kirke. Her sykler vi langs smal men lite trafikkert vei. Vi passerer deretter Rogalendingenes skisted Brekko for å sykle ned mot Oltedalsvatnet som vi følger til vi kommer til bunnen av Seldalsbakken. Om ikke lenge så sykler vi ned til Bakernes Paradis men før det skal det klatres opp den ca 2,7 km lange Seldalsbakken. Denne bakken med relativt jevn stigning på ca 7% benyttes jevnlig av mosjonister-, aktive- og profesjonelle syklister på Nord-Jæren. Etter at Seldalsklatringen ligger bak oss er det fallende terreng ned til kaffe og kaker på Bakernes Paradis. Med påfylte drikkeflasker og glykogenlagre tar vi turen videre inn mot Høle og deretter Ims. Etter IMS sykler vi gjennom idylliske Bersagel i et lett-kupert terreng. Strekningen fra Bersagel til Hommersåk benyttes ofte at de lokale syklistene til å gjennomføre “naturlige intervaller”. Dette innebærer at man spurter opp de korte bakkene som finnes på denne strekningen. Etter Hommersåk kommer vi til rutas siste bakke der man kan ta ut det man har igjen av krefter før vi triller de siste kilometerne inn til Sandnes.

Hubber på denne ruten:

Gamlaværket Sandnes

I hjertet av Sandnes sentrum ligger et av Norges mest karakteristiske hoteller og restauranter.

Kronen Gaard Hotell ​​

Kronen Gaard Hotell er et annerledes, koselig og intimt hotell som ligger på Vatne, like utenfor Sandnes.

Facebook
Twitter
E-Post