fbpx

Rute 1

Rundtur Hallingdal – Nummedal

En enkel rundtur gjennom vakre skogspartier gjennom deler av Hallingdal og Nummedal. Turen tar deg på veier du kanskje ikke hadde valgt selv. Mesteparten turen går på lite trafikkerte veier og mange flotte motorsykkelsvinger. Vi kan anbefale lunsjmenyen på Rødberg hotell.

Fra Ringnes Gård før du når Noresund brekker ruten av mot høyre i retning Norefjell. Denne veien er bomvei, men kan til gjengjeld by på fantastiske hårnålsvinger på god asfalt. Over det høyeste partiet her er det et lite stykke med grusvei, men denne strekningen har godt grusdekke og kan kjøres av alle. Over Norefjell er det flere flotte stoppesteder som egner seg godt som fotobakgrunner.

Ferdighetsnivå
20%
Lengde (266KM)
54%
Popularitet
70%

Rundtur Hallingdal – Nummedal

Videre går turen ned til fjellbygda Eggedal som ligger i Sigdal kommune. Eggedal er godt kjent sted for hytteinteresserte på Østlandet. Bygda grenser til Trillemarka Naturreservat som er Norges største skogsreservat. De kjente kunstnerne Christian Skredsvik og Teodor Kittelsen har røtter her og deres kunstnerhjem Lauvlia og Hagan er åpne for et besøk i sommersesongen. Har du ikke alt for mye bensin på tanken kan du tanke i Eggedal. 

Vi fortsetter mot Nordvest og tar for oss de flotte svingene på vei opp mot Haglebu. Dette er også et flott hytte – og campingområde. Her passerer du Haglebunatten som måler 1278 meter over havet. På dager hvor det ikke er veldig varmt kan det bli litt kjølig over det høyeste partiet her. Nedstigningen mot Nesbyen er luftig og gir deg god utsikt ned mot Hallingdal. Fra Bromma fortsetter turen mot Nesbyen et lite stykke på Riksvei 7, men i Nesbyen fortsetter ferden gjennom vakre Rukkedalen. Denne bygda har kun 300 innbyggere, men til gjengjeld svært fin natur. Nå nærmer vi oss Tunhovd som også er et kjent hytteområde på Østlandet, men vi tar av og kjører Tunhovdvegen langs Tunhovdfjorden og over demningen før man begynner på nedstigningen ned til Rødberg. Langs veien her passerer du innkjøringen til Langedrag Naturpark hvor man kan stoppe og se dyr fra den norska faunaen. Viktig å merke seg at dersom du ønsker å besøke Langedrag Naturpark går denne på en ganske lang grusvei med god stigning.

Nedstigningen fra demningen tar deg med ned til Rødberg hvor det ligger en stor kraftstasjon som lager strøm av vannet fra Tunhovdfjorden. Lunsjmenyen på Rødberg hotell kan anbefales på det sterkeste.

Etter Rødberg fortsetter turen videre nedover Nummedal ned til Lampeland hvor vi tar av mot Prestfoss og senere av på Fylkesvei 191. Før vi ankommer Krøderen sentrum tar vi av til venstre og følger fylkesvei 192 som tar deg hjem til Ringnes gård på vestsiden av nydelige Krøderen.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»

Hvordan kan jeg navigere de anbefalte rutene?

Dette kommer først og fremst an på om du har montert en GPS, navigerer etter App på mobiltelefonen eller foretrekker papirutskrift i tankbaggen. Her beskriver vi de vanligste arbeidsflytene:
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din datamaskin
 • Importer filen til ditt ruteplanleggingsverktøy (F.eks. Garmin’s Basecamp eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Eksporter ruten til din GPS på vanlig mate
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i App’n som tilhører din GPS modell (F.eks. Garmin’s Drive eller Tom Tom’s MyDrive)
 • Send ruten til din GPS (følg instruksjoner som kommer med din GPS og App)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din GPS (Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Last ned GPX filen for ruten du ønsker til din mobiltelefon
 • Send/åpne filen i din navigasjons App (F.eks. Calimoto eller Detecht)
 • Sjekk at ruten kalkulerer riktig i din App (Det anbefales at innstillinger er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.)
 • God tur!
 • Klikk på linken i Google kartet på hjemmesiden som åpner kartet i nytt vindu
 • Skriv ut kartet, med eller uten full beskrivelse
 • God tur!
Facebook
Twitter
E-Post