fbpx

Rute 6

Trollstigen

Rute 6 er selveste opplevelsesruten, her får du med deg alle de store som Ørnevegen. Herlige Valldal opp til Trollstigen og utkikkspunktet, Åndalsnes, Trollveggen, Slådalsvegen over til Vågamo og nord-siden av Vogåvatn nel til sjarmerende Lom og videre over Strynefjellet til spektakulære Dalsnibba før landing i Geiranger, en hel dag med store opplevelser!

Denne ruten er rik på store kjøre og naturopplevelser og du bør passe på at du har nok tid til å nyte alle severdighetene, disse bør du ikke bare kjøre forbi! Kjøretekniske er denne ruten ikke spesielt vanskelig, men du bør ha litt kjøreerfaring for å nyte dette. Har du det ikke erfaring vil du i hvert fall få mye på denne turen som gjerne kjøres med en adventure sykkel. Partiet mellom Lesja og Lom går nemlig på fin, hardpakket grusvei.

Ferdighetsnivå
30%
Lengde (334 KM)
67%
Popularitet
85%

Det er alltid morsomt å kjøre opp Ørnevegen men et av de kjøretekniske høydepunktene er definitivt stigningen fra Valldal opp til Utkikkspunktet ved Trollstigen som rett og slett bare er spektakulært. Wow-følelsen fortsetter på vei ned mot Åndalsnes hvor du kan nyte turen til Romsdalseggen med taubane, eller dundre videre opp Romsdalen for å nyte Trollveggen.
Turen opp Romsdalen byr på herlige svinger og heftige sanseinntrykk som tilsier at radaren bør være påskrudd for dette må du få med deg i tillegg til kjøreopplevelsen! Ved Lesje svinger du inn på Slådalsvegen som tar deg over til Vågåmo, en helt fantastisk fjellovergang som er spesielt morsom å kjøre for de som også digger grus (Liker du ikke grus kan du kjøre rundt om Dombås og Sel over til Vågåmo, også morsomt). Fra Vågåmo går turen på Nordsiden av Vågåvatnet ned til sjarmerende Lom som på alle måter er et nytelsessted for smakssansene, her finner du mye godt for smaksløkene!

Turen herfra går gjennom et rolig parti til Skjåk hvor du blant annet kan stoppe ved et privat traktor museum rett etter du passerer Nordberg, eller nyte de aldeles herlige «sweeperne«» på vei opp til Grotli og etter hvert turens kanskje desidert største høydepunkt som er Dalsnibba, denne opplevelsen må du ikke gå glipp av!

Herfra har du ca. 100 svært morsomme svinger igjen ned til hotellet hvor du kan nyte nye smaksopplevelser eller kanskje en spa-behandling i det herlige anlegget etter en lang dag i setet. Du kommer helt sikkert til å sove godt!

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
«It’s recommended to set you GPS to select the fastest route and any avoidance turned off for the route to calculate as intended.”
Facebook
Twitter
E-Post