fbpx

Rute 5

Stadlandet

Dette er en av de flotteste kjøre og tur opplevelsene jeg noen gang har hatt på Vestlandet!

«sitat Eirik Garberg – en av Norges mest erfarne HUB-ridere»

Ved første øyekast på kartet kan denne ruten se litt kjedelig ut – «but make no mistake» dette er en fantastisk kjøreopplevelse du bare må få med deg.

Ferdighetsnivå
29%
Lengde (426 KM)
80%
Popularitet
84%

Turen starter fra hotellet kl 08:00 med ferge ut langs Geirangerfjorden til Hellesylt. På vei ut fjorden får du høre spennende historier mens du nyter du stupbratte og majestetiske fjellsidene hvor folk faktisk og utrolig nok har drevet landbruk i generasjoner!

Fra Hellesylt vil du oppleve og nyte overgangen fra fjord til fjell gjennom trange daler og etter hvert åpnere landskap og en av våre mest erfarne førere sier at dette er noe av det flotteste han har opplevd av kjøring på Vestlandet. Når landskapet etter hvert åpner seg vil du få nye kjøreopplevelser på smale og trange veier gjennom skogspartiene på Osdalsvegen og langs Kalvatten. En helt spesiell og flott kjøreopplevelse som byr på varierte lukter av skogbunn, blomster, møkk og mye annet! Dette er rett og slett Norge på sitt mest imponerende og nærmest litt trolsk.

Lengere ute på Stadlandet endrer topografien seg totalt, du vil oppleve at stort mangfold av ville og tamme dyr og du vil være eksponert for de fasinerende naturkreftene som bare Vestlandskysten kan by på! Noen av høydepunktene på denne delen av turen vil være surferne i Hoddevika og for all del Korsen-pub i Leikanger som i seg selv er en fantastisk lunsj-opplevelse med «pulled pork» på menyen. På stadtlandet vil du oppleve flotte og morsomme kjøreopplevelser, hav og høyland med høy «måpe-faktor»!

Turen byr på mange morsomme «små-veier» og på returen via Stryn får du igjen satt på litt fart i store «sweepere» og trange serpentinsvinger på vei opp til tunellene som tar deg opp på Strynefjellet, helt fantastisk og herlig kjøring. Sjarmøretappen via Dalsnibba og de 100 svingene ned til hotellet blir deretter en grande avslutning på dagen din.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
«It’s recommended to set you GPS to select the fastest route and any avoidance turned off for the route to calculate as intended.”
Facebook
Twitter
E-Post