fbpx

Rute 3

Herdalssetra

Rute 3 har fasetter av absolutt alt, asfalt, grus, mye terreng og flotte kjøreopplevelser. Selv om ruten har to partier med grus kan den kjøres av alle typer sykler slik HUBriding teamet gjorde da rutene ble verifisert. Turen inn til Herdalssetra er et av turens mange høydepunkter og her inne er det fortsatt seterdrift. Opplevelsene står i kø på denne turen som krever noe kjøreerfaring.

I og med at det bare er to veier inn og ut av Geiranger går også Rute 3 ut i vest, men svingene og klatringen opp forbi Ørnesvingen er så morsom at det gjør ingen verdens ting.

Ferdighetsnivå
54%
Lengde (246 KM)
54%
Popularitet
84%

Ved ankomst Eidsdal holder du til høyre og kjører østover på svingete veier på vei inn Norddal og grusveien som tar deg opp til Herdalssetra. Grusveien som er ca 10 km starter et stykke inn i dalen og har en stigning på hele 22 grader, dette veistykke er rett og slett en stor opplevelse. Dersom du ikke liker slike utfordringer kan du ta fergen over til Linge og Valldal og heller velge turen langs Tafjordvegen inn til Zakariasdammen som også er en flott opplevelse. Her ble flere av opptakene fra TV serien Kompani Lauritsen tatt opp.

Følger du den planlagte ruten går turen fra Viset over fjellet på en herlig grusvei over Vaksvikfjellet og ned til Tresfjorden. Detter er et herlig grusparti på ca 5 km som etter hvert avløses av en smal asfaltvei med svært kupert og morsomt terreng. Fra Tresfjorden til Åndalsnes kan du igjen sette på fart i fine sweepere og bare nyte. Når du passerer Innfjorden, kan du vurdere å stanse for å få med deg basehoppernes ville ferd i wing-suit ned langs fjellsiden. I Åndalsnes kan du ta turen opp til Romsdalseggen med den nye taubanen, en flott opplevelse og en fantastisk utsikt rett ut i havet i vest.

Fra Åndalsnes går turen opp Isterdalen til Trollstigen som er en åpenbar severdighet og opplevelse. Det nye turistanlegget på toppen av Trollstigen er fantastisk flott og her møtes hundrevis av motorsyklister hver eneste dag. Turen ned Valldalen og fergeleie på Linge byr på herlige svinger av absolutt alle slag, dette er et spesielt morsomt dalføre å kjøre i. En relativt kort og variert rute med mange og flotte opplevelser!

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
«It’s recommended to set you GPS to select the fastest route and any avoidance turned off for the route to calculate as intended.”
Facebook
Twitter
E-Post