fbpx

Rute 2

Fjord og hav

Denne ruten byr på variert og frisk kjøring og stor variasjon i kjøreterreng og type svinger. Ruten hvilket krever fokus, konsentrasjon og gjerne litt kjøreerfaring. Rute 2 byr på store hastighetsvariasjoner og har partier som hører hjemme i tivolikategorien. Ruta byr på mange og flotte visuelle inntrykk som bare kan nytes. En variert og herlig rute med variasjon og muligheter til å legge inn omveier og ekstraopplevelser.

Avgangen fra Hotel Union Geiranger gjennom Geiranger sentrum er alltid like hyggelig og turen opp til Ørnesvingen og Eidsdal byr på fine oppvarmingsøvelser som du vil ha god nytte av utover dagen

Ferdighetsnivå
71%
Lengde (299 KM)
71%
Popularitet
78%

Fra Linge via Stordal til Vestnes kjører du i variert sving-terreng for relativt fine hastigheter. Du må følge med for noen få av svingene er blinde og krever fartsavpasning på vei inn, dette er høyresvinger som går rundt bergnabber som du ser komme. Ellers tillater disse veiene gjennomgående høy svinghastighet i oversiktlige svingkombinasjoner. Partiet fra Vestes til Ytre Hildre er intet mindre enn vanvittig festlig og er dere flere sykler i følge får du virkelig en opplevelse av å sitte i på en berg og dalbane som snor seg gjennom et herlig kjøreterreng, utrolig festlig. Vestnes eller Brattvåg kan være naturlige mål for en lunsjpause!

Dersom du ikke får nok av dette kan du legge inn en ekstrasløyfe fra Tresfjord til Vaksvika hvor deler av strekningen går på grus. Velger du å følge ruteanvisningen vil du etter Ytre Hildre kunne slappe av litt i late svinger på vei tilbake til Linge via Sjøholt. Har du lyst til å oppleve Ålesund kan du enkelt finne veien fra Sjøholt og en halvtimes tur ut til Ålesund.

Ved ankomst Linge går turen over fjorden med ferge, det siste partiet over fjellet til Geiranger får du aldri nok av og det faller seg helt naturlig å stanse ved utkikkspunktet Ørnesvingen for en foto-session og kanskje en avkjølende dusj i fossefallet!

Dersom du bommer på været og solen vil du virkelig komme i kontakt med elementene på denne turen og mestringsfølelsen vil være høy!

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
«It’s recommended to set you GPS to select the fastest route and any avoidance turned off for the route to calculate as intended.”
Facebook
Twitter
E-Post