fbpx

Rute 1

Oldedalen

Rute 1 byr på alt en motorsykkeltur skal inneholde av opplevelser, svinger og terreng. Her får du prøvet og øvet egen kjøreteknikk i heftige omgivelser. Ruten veksler mellom fjord, fjell og dype daler, alt med «wow-effekter» som virkelig skaper gode kjøreopplevelser og minner. Ruten representerer på mange måter alt Norge har å by på.

Ruten starter med en vakker fergetur på ca en time fra Geiranger. Vi anbefaler at du bestiller plass og forbered deg på at turen koster over 500 kroner, men det er den verdt! Bruk tiden på dekk hvor du får høre historier fra en av verdens mest kjente fjordarmer med fossefallene de syv søstre, brudesløret og de lokale gårdene som er naglet fast til fjellsidene med sine helt spesielle historier.

Ferdighetsnivå
38%
Lengde (320 KM)
74%
Popularitet
78%

Den første delen av turen går gjennom herlige sweepere gjennom et område med mye terreng. Ved ankomst Austefjorden endrer terrenget seg og svingene blir tettere og morsommere, du kjører nå fra fjord til fjell og du er i et område hvor du virkelig kan virkelig perfeksjonere egen kjøreteknikk. Når du nærmer deg Stryn roes det hele ned og du kan skli inn til sentrum for å utforske et av stedets mange og hyggelige spisesteder eller rett og slett shoppe litt. Herifra går turen inn i den herlige Oldedalen som absolutt må oppleves. Denne dalen byr på mange og herlige svinger mens du hele tiden kan nyte synet av Briksdalsbreen som dekker hele den innerste delen av dalføre. Når du kommer inn til breen kan du nyte en lunsj og kortreist mat før du kjører ut av dalen i et litt annet og spennende spor. Vel tilbake i Stryn går turen nå inn i en helt ny fase med høyhastighetssvinger av det herlige slaget. Ved foten av Strynefjellet får du en hel serie av 180 graders svinger hvor du virkelig kan klemme til og kjøre dekkene dine helt ned, vanvittig herlig og oppkvikkende. Når du kommer ut av den siste tunellen er det på tide å sette nesen vestover mot Geiranger, nye herlige svinger og etter kort tid vil du se veien som går opp til turens høydepunkt, Dalsnibba. For å få tilgang til veien må du betale 250 kroner men det er det så absolutt verdt, du må rett og slett ikke velge bort denne delen. Dalsnibba er representerer rett og slett Norges tak og tar pusten fra absolutt alle. Dersom du blir klar for å forlate Dalsnibba har du nye 100 herlige svinger foran deg på vei ned til hotellet hvor minnene fra dagens tur kan fordøyes sammen med mat og drikke fra et veldig godt kjøkken.

«Det anbefales at GPS er satt til å velge raskeste rute og evt. unngåelser skrudd av for at ruten skal kalkuleres som beskrevet.»
«It’s recommended to set you GPS to select the fastest route and any avoidance turned off for the route to calculate as intended.”
Facebook
Twitter
E-Post