fbpx

Rute 2

Kystby runden

En Engø-klassiker som mange av våre gjester har blitt anbefalt opp gjennom årene. Tilbakemeldingene er alltid de samme; Vestfolds kystperler sjarmerer. Sett av noen timer, sving deg landeveis og kanskje lander du på en hyggelig kafé etter en titt innom et museum eller to?
4 kystbyer på 4 timer – avstandene er ikke lange, men tiden går fort på denne trivelige byrunden. Her passerer dere gjennom malerisk landskap, forbi hvite trehus, små kafeer og langgrunne badeplasser. Kanskje ser dere Kongeskipet Norge, eller får med dere andre severdigheter på et av de mange museene? Helt nord i fylket vender dere nesa sørover igjen.
Tid (2t 16 min u/stopp)
50%
Lengde (111KM)
67%
Popularitet
55%

Kystby klassikeren

Turen starter fra sommerparadiset Tjøme og Engø Gård, forbi Norges eldste by Tønsberg og går langs den gamle kystveien til idylliske Åsgårdstrand. Dette er riktignok ikke en by, men et usedvanlig sjarmerende småsted. Her kan du følge i Munchs fotspor og se de ikoniske kulissene slik de fremstår i dag. Legg også turen innom det autentiske Munchs hus – et av verdens mest kjente kunstnerhjem. I Åsgårdstrand er det i tillegg flere kafeer og gallerier, så ta gjerne en runde i de koselige smågatene.

Neste stopp er Horten – på veien kan dere gjerne svinge innom Midgard vikingsenter – før dere stopper på storslåtte Karljohansvern, hvor Kongeskipet ofte ligger til kai. Her passer det fint å strekke på bena og ta Festningsløypa rundt på området. Ved hjelp av QR-koder kan du enkelt tilegne deg litt historie underveis. Etterpå smaker det med en kaffe eller kanskje en lunsj på ett av de små spisestedene i festningsverket.

Turen går til neste kystby helt nord i fylket; Holmestrand – «byen på brygga». Start med et besøk hos Aluminiummuseet – kanskje er bestemors kaffekjele en del av felgen din? Ta deretter turen langs havnepromenaden, og videre til en av de mest moderne jernbanestasjonene i Norge. Her kan du ta heisen 60 meter opp til platået over byen og nyte utsikten.

Så snur vi sørover igjen. Det er på tide å gi litt gass på E-18 tilbake til Tønsberg, Norges eldste by. Her finner du det kjente landemerket Slottsfjellstårnet og Slottsfjellsmuseet. Og har dere flaks, ser dere kanskje et ekte vikingskip når dere passerer over Kanalbrua tilbake til Tjøme og Engø Gård.

Tips: Vil dere innom noen av de nevnte museene, burde dere kjøpe museumskortet, som gir rabatt ved flere besøk hos fylkets ulike museum.

Facebook
Twitter
E-Post